Separuh hari juga kami berada di luar rumah. Lunch pun dah lewat, almost 3 pm. Jadi untuk dinner ikutkan malas nak makan nasi dah, tapi sayang ada baki nasi sejuk jadi goreng sajalah.
Letak telur dgn ikan bilis je. Sayur takde yang sesuai nak dimasukkan dalam nasi goreng ni. Takpelah, kita buat dia kan...
Awal pagi dah keluarkan daging yang siap direbus ni jadi masaklah juga buat lauk.
Anak² senyap² order Megi Goreng dekat Walid depa, masa Walid nak ke laundry lepas Maghrib tu. Geram betul tengok telur kuning cair tu 😋
Alhamdulillah.
Wahh.. nampak sangat menyelerakan... 🤩
ReplyDeleteWah, ada perencah nasi goreng kampung baru. Tak pernah nampak. Boleh cari nanti.
ReplyDeletetak pernah try lagi perencah nasi goreng yg ni..boleh try nanti
ReplyDeleteSedap ek NGK extra pedas tu? nnt boleh la try... so far brand adabi mmg xde yg mengecewakan
ReplyDeleteBrand Adabi memang suka dari dulu2 lagi.
ReplyDeletejarang guna perencah nasi goreng...slalunya campak2 je...
ReplyDeleteSA pun jarang guna perencah instant..selalu buat sendiri..tapi PH kalau dapat campur kacang buncis atau kangkung pun sedap tu...letak ikan bilis goreng...
ReplyDeleteTak pernah guna perencah instant ni. Extra pedas tu tak sure kalau pedas sangat ada yang tak makan....kalau memang makan pedas yang extra ni berbaloi juga.
ReplyDeleteDulu² suka beli perencah adabi ni, zaman remaja la. Nak jugaklah try yg pedas² ni nanti.
ReplyDeleteNampak mcm nasi goreng cina, tpi pedas ya perencah tu..
ReplyDeleteEee sedapnya maggi goreng telur mata cair camtu!
Bong pun suka NGK pedas tp tak pernah guna lagi perencah adabi Xtra pedas ni.. nti nak kena cuba lah hehe
ReplyDeleteIssh nanti di KL saya nak stock bumbu Adabi ini lah 😍😍😍. Saya biasa memang beli kak. Dah habis nih. Kalo pedas, berarti memang saya pasti suka 😄👍
ReplyDelete