Kelmarin masak Sambal Tumis Bilis untuk makan dengan nasi lemak. Semalamnmasak Sambal Sotong Kembang pulak. Anak⁴ ni kalau hari² masak lauk sambal pun takpe.
Bukan pertama kali masak SSK ni, tapi kali ni Ummi belajar cara baru untuk sedapkan SSK ni. Sebelum ni Ummi rebus dulu sotong Kembang tu. Rupanya ada cara lain ππ»
Petua ni Ummi dapat dari RASA.
Ummi pun try...
Minyak banyak² tu cedok buang nah kalau tak mau.
Selamat mencuba π€
Masak sambal memang kena guna minyak banyak kan...lepas tu buang je maa nak hidang...hehehe...alaaaa....kita nak la sambal sotong kembang, lama x buat...
ReplyDeleteThanks for sharing PH. Sedapnya.
ReplyDeleteNanti tolong email alamat dan no hp ya π₯°
-----> o-mulan@hotmail.com
sedapnya....terus rasa teringin jugak ni...
ReplyDeleteSambal kena guna minyak banyak nak bagi cilinya tu masak elok kan....tapi....memang suka la sotong kembang ni.
ReplyDeleteKalau nasi lemak yang beli di kedai, saya suka lauk ni, masak sendiri tak reti hehe
ReplyDeletekita tk suka sotong ni...kalo nasilemak lauk sotong camni husband suka...kita suka sotong biasa
ReplyDeleteSotong ni kadang dapat yang liat.
ReplyDeleteWah rajin PH cuba resipi cara lain pula.
saya belum pernah cuba masak sotong kembang ni,makan je tau...
ReplyDelete