Tuesday, 28 January 2025

Ayam Madu Guna Serbuk Perapan Adabi

Kelmarin nampak blogger Bola Katok up entry masak Ayam Madu guna Serbuk Perapan Ayam Madu keluaran Adabi. Kebetulan Ummi pun ada beli sepeket (harga dlm RM4.50/peket 100gm). Bolehlah try...

Gaul serbuk perapan ni bersama sedikit minyak masak dan gula. Gula tu untuk bagi ayam nampak berkilat la kot. Ummi perap dalam sejam. 

Kemudian Ummi bakar dalam air fryer [180°C, 20 minit]. Half way tu kalih ayam dan + 5 minit lagi utk lebih garing. 

Alhamdulillah cantik kejadiannya. Sedap pun sedap. 

Bagus ada produk² sebegini, memang sangat memudahkan urusan masak memasak.

3 comments:

  1. Ok nak try nanti. Senang kan ada serbuk perapan siap. Thanks for sharing PH 😊

    ReplyDelete
  2. Macam-macam jenis serbuk Adabi keluarkan. Senang kerja.

    ReplyDelete
  3. Nampak pun sedap. Kena cari serbuk ni dulu la.

    ReplyDelete