Kelmarin nampak blogger Bola Katok up entry masak Ayam Madu guna Serbuk Perapan Ayam Madu keluaran Adabi. Kebetulan Ummi pun ada beli sepeket (harga dlm RM4.50/peket 100gm). Bolehlah try...
Gaul serbuk perapan ni bersama sedikit minyak masak dan gula. Gula tu untuk bagi ayam nampak berkilat la kot. Ummi perap dalam sejam.
Kemudian Ummi bakar dalam air fryer [180°C, 20 minit]. Half way tu kalih ayam dan + 5 minit lagi utk lebih garing.
Bagus ada produk² sebegini, memang sangat memudahkan urusan masak memasak.
Ok nak try nanti. Senang kan ada serbuk perapan siap. Thanks for sharing PH 😊
ReplyDeleteSama² Kak.
DeleteBoleh simpan stok utk bulan puasa :)
Cuya kena try ni
ReplyDeleteSila² Cuya 🤗
DeleteMacam-macam jenis serbuk Adabi keluarkan. Senang kerja.
ReplyDeleteBetul, semuanya memudahkan kerja 👍🏻
DeleteNampak pun sedap. Kena cari serbuk ni dulu la.
ReplyDeleteSila².
DeleteSerbuk ayam masak merah pun sedap Ezna 👍🏻
Nak try lah nnt.. kena cari kt supermarket nnt
ReplyDeleteSila² Kakmim.
DeleteBeli lebih utk stok bulan puasa sama :)
Akak pun suka rencah² Adabi.
ReplyDeleteBiasanya ada pelbagai stok kot nak cepat masak.
Betul.
DeletePes ayam masak merah dia pun sedap Kak 👍🏻
Saya tiap ke Malaysia biasanya beli adabi ini. Tp dah habis pula stok. Memang ada plan nak ke KL, nanti beli banyak lagi 😄.
ReplyDeleteBetul, pes dan serbuk masakan Adabi semuanya sedap². Sila borong banyak² ya Fanny :D
DeleteEh nak cuba la nanti..nak cuba gak yang marinate ayam guna pes nasi goreng adabi tu...
ReplyDeleteYang guna pes nasi goreng tu PH pun belum try. Asyik lupa ja haha
Delete