Sunday 23 June 2024

Shopping Haul ~Ninso

Terjebak juga bila tengok dekat TT orang shopping² dekat Ninso ๐Ÿคญ Makanya ajaklah Walid ke Ninso Greenwood. 

Pinggan putih cantik yang tengah viral tu ada kat sini cuma Ummi tak sempat belek. Banyak sangat saiznya pun plus Adik Kakak tak bagi kerjasama. Dok melilau sana sini sampai hilang...bukan depa hilang, kesabaran Ummi yang hilang :p

Mug cantik Kakak beli untuk Adel. Birthday Adel minggu lepas. 

Correction tape ni Abang Angah memang guna sebab depa buat tahriri (salin semula ayat hafazan dlm buku tahriri. Buku ni kena hantar masa F5, untuk disemak dan diberi sijil hafazan nanti). Sekarang students tak pakai sangat liquid paper. Bateri 3A untuk jam loceng Angah. Bateri kedai 2 ringgit ni kadang tahan lama kan. Bateri bulat untuk lilin Adik. Actually lampu LED, bentuk lilin hihi...

Tengok mak² dekat TT tu rajin beli stoking dekat kedai² 2 ringgit ni, Ummi pun beli jugalah. 
Mur² pun takpelah.. Geram Ummi, asyik hilang sebelah je stokingnya pun ๐Ÿ˜‡

Ni pun sama, macam brooch juga belilah banyak mana pun, asyik hilang/berkurang je ๐Ÿคญ

Untuk dak² asrama...

Berus botol tu cute, belilah satu. 
Wipes tu highly recommended, RM2.95 je ada 120pcs.  Murah dan functional. Ummi kalau barang pakai buang ni tak pilih brand, murah² pun takpe sebab lepas pakai nak buang je kan. But kena 'function' la. 

Selain pinggan putih, bakul putih ni pun tengah viral. Angkatlah sebijik. Nerd sungguhlah Ummi ni, boleh fikir bakul ni RM2.40 je haha... Set dalam kepala barang² Ninso RM2.40 so semua barang Ummi ingat 2.40 ๐Ÿ˜‚ Tidak ye, bukan semua harganya dua ringgit 4. Bakul ni RM15 rupanya. Tapi saiznya besar. Padan dengan harganya. 

Tot pun approved

Itu ini, 58 ringgit semuanya. 
Betullah orang kata kedai² gini berhantu! 





24 comments:

  1. Hihi.. berhantu kan. Sy tiap² minggu pi Ninso beli tisu basah dan segala mak nenek tisu la. Ya, kat Ninso bukan semua dua ringgit empat, tapi macam bakul PH beli tu pun, mana dapat tempat lain lima belas hengget, kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la lepas ni PH pun akan kerap juga ke sini rasanya ... Top up apa yg patut esp tisu² tu kan

      Delete
  2. Tidak pernah lagi mssuk Ninso.
    Banyak juga borong barang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukanlah nak membeli sangat sebenarnya tapi bila tgk itu 2.40, ini 2.40 ter-borong juga ahak ๐Ÿ˜†

      Delete
  3. saya dh lama tak masuk ninso...sbb kalau masuk, nak beli mcm2 then tak de space dh nak simpan kat rumah (jd bersepah plak nantiiiiii)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Make sure jumpa jalan keluar Kak ๐Ÿ˜

      Delete
  5. ninso sekarang dah merge dengan kedai hardware...hahaha..
    jadi, barang2 yang meragukan harga nya rm2.40, sila lah semak dahulu....hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, tipah tertipu haha...
      Tapi seronoklah masuk kedai² gini, rasa macam org have² ๐Ÿ˜†

      Delete
  6. meriah barang ninso.haritu LM g cari mug untuk hari guru dgn pen. dapat mug plain putih dan hitam.elok besar mug tu kami pun beli untuk guna sendiri 2 3 biji. bila baca kes bini cikgu buang mug dan hadiah kedai eco terasa gak, harap cikgu tak buang la mug ninso kami.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh janganlah, PH pun beli hadiah mur² je kat cikgu. Lebih kpd nak meriahkan sambutan. Plus bajet pun ciput ๐Ÿคญ

      Delete
  7. kedai berhantu selain eco ni.. haha..
    kalo masuk mmg pyh nk keluar.. kehkehkeh

    ReplyDelete
  8. ninso, noko.. semua berhantu ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… abg 2 org mmg dok pakai correction tape. deme tak suks liquid paper sbb lmbt kering & comot. correction tape lebih kemas. ikutlah anak². hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang berhantu hihi ...
      Akk pulak tak reti pakai correction tape... Tak reti nak tarik² haha

      Delete
  9. Baru pergi shopping dekat Ninso juga.Tapi di cawangan Kluang Johor sebab ada kursus kat sana. Melayang juga RM60+

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... Mesti ada je yg dibeli.. sedar² duit terbang ๐Ÿคญ

      Delete
  10. masuk Ninso ni sama dgn masuk Ecoshop = Berhantuuuu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Ana... Sedar x sedar puluh²an juga duit terbang kan ๐Ÿซฃ

      Delete
  11. Correction tape tu yang selalu dania ajak ummi dia ke kedai alatulis. Asyik habis je. Beli banyak2 senang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Ezna. Anak² Sy pun sama asal balik dari asrama ajak beli correction tape...

      Delete
  12. Kedai Ninso nii geng kedai Eco memang berhantu, konon nak beli satu dua barang jee. Last2 yang keluar berpuluh-puluh barang kita angkut. HAHAHAHA. Tak jumpa jalan pulangggg. Serammm =P

    ReplyDelete
  13. Lama juga kedai ni wujud di kawasan kami tapi belum pernah masuk. Nak try jugalah.

    ReplyDelete
  14. kalau dh singgah ninso tu mcm2 nk di borong kan...mak kita dh pegi yg kt greenwood ni

    ReplyDelete
  15. SA hari tu tersampuk gak PH..tersampuk alas meja cantik2 kat kedai eco RM2.40 tu

    ReplyDelete