Tuesday 11 June 2024

Pisang, Peria & Harumanis

Alhamdulillah rezeki pagi hari, menuai cili 2 biji, bunga telang 2 kuntum ๐Ÿ˜ Daun limau purut minta dengan Bik, persediaan nak merendang raya haji, kalau rajin :) Pisang pula pemberian Cik Leha. 

Petang kelmarin dapat Peria Katak gemoks ni dari rakan blogger kita, SA. Jauh peria tu travel, dari Seremban ke Gombak. How? Biarlah rahsia ahak! Ummi belum masak lagi peria hasil tanaman Pak Zain ni. Habiskan dulu petola yang dah mula layu. Tqvm SA ๐Ÿ˜˜

Harumanis ni travel lagi jauh, nun dari Perlis ke Gombak, pemberian Uncle Arif. Nampak kulitnya kecut, mungkin buah diperam dulu. Kalau mood rajin bertandang, boleh buat pulut mangga ๐Ÿ˜‹

Alhamdulillah rezeki untuk disyukuri. 

17 comments:

  1. ooh tgk mangga harumanis perlis ni mmg mancongkam isinye., hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe ..
      Manis leting Wak rasanya ๐Ÿ˜‹

      Delete
  2. Alhamdulillah...buat peria berlada campur ikan bilis goreng sedap PH...meluaskan sedekah sebenarnya..buah terlampau banyak, jiran dan adik beradik sedara mara dah rasa..teringat kat PH tu yang bagi..ye..how..biarlah rahsia..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq², tersentuh hati hihi ๐Ÿ˜
      Kim salam PZ....

      Delete
  3. alhamdulillah. rezeki! err saya tak reti mkn peria hahahha

    ReplyDelete
  4. rezeki mcm2 dpt tu....fav harumanis...peria biasa menu pecah telur tp slalunya mkn telur je..peria husband yg mkn haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan la sekali perianya MT, sedap wpun pahit² :D

      Delete
  5. Encik Hazel kan kerja satu pejabat dgn SA, itu yg boleh passing2 tu betul tak?

    ReplyDelete
  6. Memang perlu bersyukur ni semuanya rezeki terpijak!

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Rezeki yang banyak ini kurniaan dariNYA. Alhamdulilah.

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah rejeki itu... Harum manis dari utara Perlis... Peria dari Seremban... Bukan bishe bishe...

    ReplyDelete