Saturday 22 June 2024

Kakak Demam

Kakak ke sekolah Khamis lepas, tapi dalam tengahari tu dia rasa pening dan berehat di bilik rawatan. 

Balik rumah memang tidur je la sampai ke malam. Badan agak panas. Jumaat pagi Ummi bawa ke klinik. Demam sebab tonsillitis. Ummi agak dah... Anak⁴ Ummi kalau tak sihat tu sebab tonsil bengkak la biasanya. Abang pun masa nak balik asrama minggu lepas tak sihat juga. Tapi sebab dia ada PPT kena balik asrama juga. Lagipun bukanlah demam teruk, sekadar tak selesa sebab tekak agak sakit. 


Klinik agak sesak masa ni sebab Doc belum sampai. Bila dah ramai gini, macam² ragamlah kan... 

Kakak dapatlah MC untuk Jumaat tu. Since tak makan dari semalam, takde selera jadi pagi tu Ummi suruh juga makan. Perut masuk angin nanti lagi susah. Nak makan ubat pun kena isi perut dulu. 

Sekali dia nak ayam, nak sotong haha.... 
Layan je la ๐Ÿ˜
Tapi balik rumah makannya sikit je, belum betul² ada selera. 

Hari ni pun tak berapa sihat lagi tu. Ponteng tuition UPKK sebab nak bagi dia rehat secukupnya. Sekarang ni dia sibuk dengan latihan BoJa dan choral speaking which is hari² kena berlatih. 

Get well soon Kakak ๐Ÿ’ช

11 comments:

  1. Get well soon. Anak saya pula kena chicken pox, terpaksalah ambil bawa balik dpd asrama. MInggu ni pula exam PPT...

    ReplyDelete
  2. Kesian kakak, nampak memang tak larat tu sampai hilang selera makan walaupun lauk sedap sotong dan ayam. Semoga kakak dan abang juga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  3. Alahaii sian kakak, yela klu xmkn nt prt masuk angin plk, gws kakak

    ReplyDelete
  4. Allahu akhbar.. bila anak anak sakit mak ayah la yg tak senang duduk.. semoga cepat sembuh kakak

    ReplyDelete
  5. Bagusnya masuk choral speaking. Moga kakak cepat sembuh dan sihat. Aameen

    ReplyDelete
  6. Moga kakak cepat sembuh. Rehat secukupnyanya ye.

    ReplyDelete
  7. Semoga cepat sehat kakak.... Memang lagj banyak anak sakit nampaknya yaa ๐Ÿ˜”

    ReplyDelete
  8. semoga diberi kesembuhan & kesihatan yg baik & berpanjangan selepasnya.

    ReplyDelete
  9. semoga kakak dah sihat sepenuhnya masa SA komen ni...

    ReplyDelete