Monday 12 February 2024

Cuti CNY 2024

Cuti CNY tahun ni bersambung dengan cuti sekolah. Cuti panjang tapi kami tak kemana pun.

Jumaat (cuti extra by KPM)

Hasil dari tuaian hari tu boleh tahan juga ...
Ummi masak Sambal Hitam Ekspres

Sabtu (CNY D1)

Buku² yang dikemas Jumaat tu, Walid hantar ke recycling center; Rise@KL. Bukak pulak public holiday ni. Ada juga 2-3 kerja lain yang kami buat; hantar Queen ke bengkel, potong pokok jambu, pergi birthday party dan tak lupa tengok final Piala Asia. Tahniah Qatar! 

Ahad (CNY D2)
Jalan-jalan dekat mall.

Isnin (off day in lieu of CNY D2, which fell on Sunday)
Hari ni marathon memasak; breakfast, lunch and dinner. 

Bila tak kemana-mana tu rasa panjang je cuti :D 

13 comments:

  1. Linda pun dok kumpul2 jugak brg2 recycle, tapi tak hanta ke kedai recycle, letak je dekat bawah, nanti geng2 Alam Flora kutip, habuan dia lah tu...lagi2 botol2 kaca, nk buang terus..mcm tak patot, jadi linda kumpul dulu banyak2...then, baru letak dekat bawah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh juga buat mcm tu, bagus Linda πŸ‘
      Kdg rasa bersalah je kan jika tak asingkan sampah sbb kita dah tau impak dia pada alam sekitarkan.

      Delete
  2. sambal hitam tu ape rsnye ek... biasanya kami di sini belimbing tu kami letak dalam gulai nasik dagang atau masakan yg lain..

    ReplyDelete
  3. Kita pulak rasa mcm dah lamanya tak pergi pejabat. Kat Johor isnin dah kerja sbb tak dpt cuti ganti 1st day CNY. Untung jugak PH tak ke mana² byk masa boleh dimanafaatkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama jugalah jumlah hari cutinya ye SK...
      Betul, duduk rumah byk kerja boleh dibuat :)

      Delete
  4. Betul, kalau ke sana ke sini terus rasa tak cukup cuti.

    Nasi lemak kuning tu mengimbau kenangan lalu, semasa saya berumah di hotel Alor Setar. Hampir tiap hari lunch nasi lemak kuning, suami beli waktu pagi sebelum pergi kerja. Masa tu saya heran, nasi lemak tapi tak rasa lemak pun πŸ˜„

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la PU, nasinya tak letak santan hihi....

      Delete
  5. Ammi pun tak bercuti ke mana...dok rumah bersihkan rak buku anak, sisih kasut2 dalam shoe cabinet, sisih baju dalam almari. tu je.

    ReplyDelete
  6. Lama tak merasa sambal hitam... sedap wohhh
    Orang pahang punya sambal hitam sedap giler

    ReplyDelete
  7. Selamat bercuti dan beristeri rehat

    ReplyDelete
  8. Cuti ni kebetulan pergi berjalan. Kalau tak memang dok rumah jugak.

    ReplyDelete
  9. Sabtu ni SA nak pergi kenduri kahwin kat Puchong...cuti CNY SA x kemana..jaga Mak Pah kat hospital...

    ReplyDelete
  10. Hari tu masa singgah R&R Gambang, nampak sambal hitam belimbing buluh. Harga RM15. Tak jadi ambil. Bagusnya Puan Hazel buat sendiri je. πŸ‘

    ReplyDelete