Tuesday, 19 November 2024

Breakfast Lempeng Cicah Sambal Tumis

Breakfast semalam, hari ni baru up entry :D 

Sambal Tumis ikan Bilis regu nasi lemak kelmarin tu ada lebih, jadi Ummi buatlah lempeng. Hari tu nampak Cie sarapan lempeng, alang² Ummi pun ada lebihan sambal tumis tu, elok sangatlah melempeng. Bancuh 4 sudu tepung je, dapatlah 4 keping. Makan 2, tinggalkan dekat Adik Kakak 2 keping. Depa balik sekolah lapaq, macam piranha πŸ˜‚

Ummi sorang² boleh je makan gini. Meanwhile, Walid dan anak⁴ depa prefer heavy breakfast. Jadi,  weekdays Ummi layan selera sendiri, weekend raikan selera depa pulak. 
Hidup ni kena ada gift & take, gitewww :p 

13 comments:

  1. Sedapnya lempeng.
    Saya dah bancuh tepung simpan dalam peti sejuk. Esok pagi hendak melempeng bawa bekal pergi menoreh.

    ReplyDelete
  2. Sedap tu lempeng cecah sambal tumis! Kalau ada kuah kari lebih pun, saya buat lempeng jugak :)

    ReplyDelete
  3. Sedapnya. Nak sikit PH πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

    ReplyDelete
  4. Ini memang feveret uncle... Kadang2 uncle gulungkan sambal tu dalam lempeng

    ReplyDelete
  5. dapnya....mcm nak buat jugak la tapi kena buat sambal dulu

    ReplyDelete
  6. terliur ye tengok lempeng cie. hihih. memang best kan lempeng cicah apa pun sedap je.

    ReplyDelete
  7. Menu lazat ni PH, gandingan yang saya suka πŸ˜‹

    ReplyDelete
  8. Segan kita baca PH buat lempeng letak 4 sudu tepung jer. Kalau kita memang tak cukup la dua keping, tapi yg pelik makan kat kedia dua keping cukup aje.

    ReplyDelete
  9. kalau kat rumah ni boleh je dorang makan ni for breakfast tp tak dapeklah buat takat 5-6 sudu. sorang je makan berkeping2 mcm nak pegi menoreh haha

    ReplyDelete
  10. Alamakkkk... all time favourite ni.

    ReplyDelete
  11. Kalau hidangkan ni memang saya pun suka ni PH.

    ReplyDelete
  12. Lempeng nih laaah yg saya belum rasa sampai skr. Tiap ke KL lupa nak coba πŸ˜‚πŸ˜‚. Bahannya itu sama kayak pancake tak kak?

    ReplyDelete