Breakfast semalam, hari ni baru up entry :D
Sambal Tumis ikan Bilis regu nasi lemak kelmarin tu ada lebih, jadi Ummi buatlah lempeng. Hari tu nampak Cie sarapan lempeng, alang² Ummi pun ada lebihan sambal tumis tu, elok sangatlah melempeng. Bancuh 4 sudu tepung je, dapatlah 4 keping. Makan 2, tinggalkan dekat Adik Kakak 2 keping. Depa balik sekolah lapaq, macam piranha π
Sedapnya lempeng.
ReplyDeleteSaya dah bancuh tepung simpan dalam peti sejuk. Esok pagi hendak melempeng bawa bekal pergi menoreh.
Sedap tu lempeng cecah sambal tumis! Kalau ada kuah kari lebih pun, saya buat lempeng jugak :)
ReplyDeleteSedapnya. Nak sikit PH πππ
ReplyDeleteIni memang feveret uncle... Kadang2 uncle gulungkan sambal tu dalam lempeng
ReplyDeletedapnya....mcm nak buat jugak la tapi kena buat sambal dulu
ReplyDeleteterliur ye tengok lempeng cie. hihih. memang best kan lempeng cicah apa pun sedap je.
ReplyDeleteMenu lazat ni PH, gandingan yang saya suka π
ReplyDeleteSegan kita baca PH buat lempeng letak 4 sudu tepung jer. Kalau kita memang tak cukup la dua keping, tapi yg pelik makan kat kedia dua keping cukup aje.
ReplyDeletesedapnya lempeng!
ReplyDeletekalau kat rumah ni boleh je dorang makan ni for breakfast tp tak dapeklah buat takat 5-6 sudu. sorang je makan berkeping2 mcm nak pegi menoreh haha
ReplyDeleteAlamakkkk... all time favourite ni.
ReplyDeleteKalau hidangkan ni memang saya pun suka ni PH.
ReplyDeleteLempeng nih laaah yg saya belum rasa sampai skr. Tiap ke KL lupa nak coba ππ. Bahannya itu sama kayak pancake tak kak?
ReplyDelete