Cuti Deepavali kali ni takdelah masak² sangat. Kalau masak pun simple² je...
Menu macam ni utk sekali makan sesuailah, sebab sedap dimakan panas². Malam tu dinner dekat Polperro.
Nugget bulan bintang tu comel :)
Buat juga Croissant Inti Scrambled Egg & Nugget. Senang ada croissant ni, sama juga dengan wrap kita olah² je inti dan intinya.
Breakfast pagi Jumaat. Konsep campak², campoq² 😁 Kuah Bolognese tu frozen, lebihan masak sebelum ni. Spaghetti pun tinggal ⅓ peket je. Kita habiskan... Roti Sardin Jantan, rotinya Angah bawa balik dari asrama. Walaupun sikit here & there tapi kenyang alhamdulillah.
Dinner Ummi order roti John je, Walid pulak beli nasi lemak bungkus.
Ada lauk² lain juga Ummi masak tapi tak ambil gambar. Up gambar yang ada je la ye...
Ahad Ummi tak masak, kami makan kenduri. Then terus hantar Abang Angah balik ke asrama.
suka tgk kwn2 blogger yg rajin masak2 ni..moga2 MZ pun akan lebih terinspirasi gitu
ReplyDeleteChicken Buttermilk ni kalau Abang Farid balik LD, dialah tukang masaknya.
ReplyDeleteWeekend memang hari masak memasak ye PH...mcm tu la SA
ReplyDeleteBanyak jugak menu sepanjang bercuti. Untung anak2, maknya kreatif sediakan macam2 bagi anak2 kenyang.
ReplyDeletesemua nampak sedap
ReplyDeletelama x buat croissant sandwich tu
Alhamdulilah juadah semua membuka selera.
ReplyDeleteLately ni dah 2 kali nengok PH up croissant, rasa nak cari juga lah.
ReplyDeletebtul tu menu buttermilk kena mkn panas2 trus abis licin..kalo simpan2 tk best hehe..amboi crossaint die meriah tu
ReplyDelete