Kali ni masakan Ummi berjodoh dengan Mama Yan, sama² masak Sambal Tumis Udang. Ummi masak lauk ni untuk breakfast semalam. Semua anak berkumpul, masaklah special sikit; nasi lemak untuk dimakan dengan lauk udang ni.
Dan rupanya nun di Tanah Jauhar, SK pun makan nasi lemak udang! Seronok pulak bila coincidence macam ni 😁
Jumaat tu Ummi ke pasar, beli ayam pencen seekor, buat masak rendang. Dah lama rasanya tak buat Pulut Kuning itu yang teringin.
Pulut ada lebih sikit, Ummi simpan dalam freezer dan keluarkan semula pagi tadi. Kari Ayam tu Ummi masak untuk lauk tengahari. Sementara anak² balik sekolah tu, Ummi layan dulu Pulut Kuning dgn Kari Ayam. Late breakfast la kiranya.
Amboi...sedapnya..SA plak tengah mengidam sambal kerang ni..nak buat gak nasi lemak..cuma x tau la bila..weekend ni x la kot sebabnya nak balik JB tengok anak tiri sorang tu, babahnya dah demam2 rindu dah
ReplyDelete