Friday 22 September 2023

Botol Air Montigo

Botol air Mr DIY Ummi kan tertinggal di puncak Cameron Valley Kuala Terla. Masa makan kenduri anak Tuan Amir di Lanai Asmara, IOI Conezion tu kami singgah juga 'menyoping' di Mr DIY. Ingat nak beli baru tapi takde yang berkenan.

Alih-alih Walid belikan botol air jenama Montigo ni. 

Tak kenal jenama ni tapi boleh tahan harganya ye... Airnya boleh isi air panas atau sejuk, tahan 8 jam katanya. Ada disertakan juga warranty card. Jenama kayangan agaknya, siap ada warranty tu kan... 

Tak lama kemudian, Walid beli pula satu lagi, untuk diri sendiri. Kapasiti 1.8L. Berat dan gemuk botolnya. Ummi tak suka haha... Jenuh nak angkat botol tu untuk gogok air :D 

Tak habis lagi, bila masa birthday Walid, Aunty A bagi pula mug Montigo! 

Dah ada 3 beradik... 

Warna botol air Ummi dan mug Walid sama, emerald green. Manakala botol berat tu warna hitam. 

Alhamdulillah, syukur selalu ๐Ÿคฒ

9 comments:

  1. Pertama kali nampak brand ni.
    Nampak teguh dan colour nampak exclusive.

    ReplyDelete
  2. Takpe beli mahal sikit asalkan berkualiti baik dan ada ciri-ciri yang kita mahukan. Saya pun gunakan thermos flask bawak ke mana-mana, sedap sikit minum air kosong sejuk ๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  3. Baru ni nampak ada content creator duk post psl ni...Mesti harga agak mahal...takpe, Janji berkualiti..hehe..

    ReplyDelete
  4. waahhhh kalau ada warranty tu selalunya mmg level kayangan.. selalu dgr brand yg Tyso je tahan sejuk panas hehehe

    ReplyDelete
  5. Besar-besar botolnya..
    Puas hati ni kalau boleh isi panas dan sejuk

    ReplyDelete
  6. Alhamdulilah dapat rezeki botol..
    Cuya masih setia dgn botol Tupperware.. heheh

    ReplyDelete
  7. Rasanya pernah nampak sblom ni..kat Parkson ada...tahan lama botol ni..ada kawan guna dh bertahun gak dipasaran..syukur rezeki

    ReplyDelete
  8. Saya pun kalo botol air terlalu gemuk, tak suka bawanya kak ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ. Maunya yg langsing saja hahahahah. Tak banyak makan tempat di bag kan ๐Ÿ˜„. Kalo yg besar dan isi banyak, itu saya tinggal di kantor biasanya. Jadi untuk minum selama di kantor.

    ReplyDelete