Tuesday 19 March 2024

Angah ~ Bermula Sebuah Perjuangan

Alhamdulillah selepas seminggu Sesi Persekolahan 2024/25 bermula, Angah mendaftar di SMKA TMUA idamannya pada 18.3.2024 (Isnin)



1. Pendaftaran 

Muka nervous πŸ˜…

2. Urusan Asrama 
Loker kecik tapi okay je sebab barang dia pun tak banyak. Nanti nak beli cermin, lupa hari tu. Dok ingat gegirls je perlukan cermin :)!

3. Urusan Kelas 
Setiap murid F1 dibantu oleh 2 orang abang²/kakak² menengah atas. Terima kasih abang² berdua ni yang tolong Angah hari tu. Ummi doakan keduanya cemerlang dlm SPM nanti 🀲

4. Taklimat Sekolah 
Urusan 1-3 selesai awal sebab kami antara yang terawal sampai untuk pendaftaran. Lama jugalah menunggu dalam dewan ni untuk item #4 ni.  Allah bagi lebih masa untuk duduk dengan Angah ☺️

Tiba masa untuk melepaskan anakanda. 
Berayaq juga la mata Ummi 🀭 Ingatkan okay sebab anak no 2, tapi masuk habuk juga mata ni :p Tapi tidaklah seteruk melepaskan Abang dulu πŸ˜…

Dan kali ni baru rasa pengalaman hantar anak masuk asrama sebab Abang dulu masuk time PKP. Dropped off saje kekdahnya. Urusan pendaftaran, urusan asrama, kelas semua sdn bhd :D Kali ni parents boleh naik ke asrama, melawat asrama dan kelas πŸ‘


Alhamdulillah so far so good. Minggu first ni orentasi... Dua hari first ni pun dia call Ummi, bagitau semua okay. Alhamdulillah. Kawan SRAI lelaki pun ada 2 orang lagi; Aisy & Afif. Bolehlah buat geng... Walaupun hakikatnya nanti pakat cari member baru :D 

Pandai² bawa diri ye nak...  Semoga dipermudahkan segala urusan Angah dan tercapai cita² Angah 🀲



22 comments:

  1. semoga yg baik2 je untuk angah

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.
    Semoga Angah pandai hidup berdikari, jauh dari umi dan walid.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, tahniah angah, belajar baik- baik dan stay focus ok...good luck belajar berdikari...

    ReplyDelete
  4. all the best angah...smoga trus cemerlang dunia akhirat...blajar elok2 kt sekolah asrama

    ReplyDelete
  5. Semoga dimudahkan urusan dalam menuntut ilmu...🀲

    ReplyDelete
  6. waahh moga lancar urusan Angah semuanya belajar kat sana hehe

    ReplyDelete
  7. siiru ala barakatillah, bittaufiq wannajah angah. Semoga sentiasa dalam pemeliharaan dan perlindungan Allah. Moga jadi insan yang cemerlang dunia akhirat dan bermanfaat buat ummah. amiin ya mujiib.

    ReplyDelete
  8. Tahniah Angah.. semoga Allah permudahkan Angah mencapai cita-cita menjadi seorang huffaz.

    ReplyDelete
  9. tenang je baca cerita Angah...tak ada drama macam acik...
    selamat jadi budak hostel Angah,semoga diberi kesihatan yang baik sepanjang disana,dipermudahkan semua urusan untuk angah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Mungkin sbb dah ada pengalaman dgn Abang dulu. Masa Abg dulu ribut juga jiwa kami, dgn PKP-nya; tak boleh melawat, takde PB dsbnya. Ingat balik pun rasa pedih lagi di hati ☺️
      Mudah-mudahan yg baik² juga buat Pia 🀲

      Delete
  10. Tahniah Angah dapat masuk sek idaman. Kat Sek ni kena hafaz quran ni....sbb TMUA kan...Moga semua urusan berjalan lancar....

    ReplyDelete
  11. Ini rasanya Aunty tahu sekolah mana sebab Dania pernah interview kat sini :)....Tahniah lagi sekali....

    ReplyDelete
  12. Oh pilih TMUA rupanya. Sorry dok tanya tadi sbb ammi ni baca blog songsang. Org baca dr lama ke baru ammi dari baru ke lama

    ReplyDelete