Ammi pandai pakai chopstick dari remaja (pandai org melayulah)…masa tu gigih makan nasi pun heboh nak pakai bowl and chopstick. Ingat ayat arwah aca “can u just use plate and eat yr rice, u are not chinese”
MZ pun tak pandai guna chopstick, tapi masa lunch kat hanoi ari tu, MZ try jugaklah mkn dgn chopstick, tp bkn mee sup la, try mkn mushroom goreng, so guna chopstick, struggle tp slow2 boleh la
uishhhhh jauh import
ReplyDeletecantiks.... boleh geng la dgn Iris..kadang2 makan mee pun gatai nak guna chosptick
ReplyDeleteCantik, kat rumah hubby dan anak2 yang pandai. Kita guna garfu je.
ReplyDeleteSA ada banyak koleksi chopstick..SA x pandai sangat tapi boleh la...Dania yang pandai guna chopstick
ReplyDeletedulu masa arwah kakak nieyl pergi jepun..
ReplyDeletedia bawa banyak chopstick jepun, tapi itu 25 thn yg lalu..
ana ada jugak tp bukan dari jepun hehehe
ReplyDeletetk reti juga mkn guna chopsticks...senang guna garfu hehe tp tgk org mkn mee or nasi guna chopsticks mcm mudah hehe
ReplyDeletesama la kita PH..kalau resto yang tak sedia garfu rasa menyirap je
ReplyDeleteWhat is the difference between Japanese chopsticks and ordinary chopsticks? Sepertinya lebih panjang ya?
ReplyDeleteKadang2 guna chopstick juga untuk mi kalau makan kat luar. Kalau kat rumah idak la.
ReplyDeleteLepas guna ni cakap bunyi jepun! hehehe
ReplyDeleteSaya kalau makan megi memang pakai chopstick, dah tak biasa pakai garfu.. heheh
ReplyDeleteBestnya dapat chopstick dari Japan. Saya pun suka makan any mi dengan chopstick. hihi...
ReplyDeleteDia bila nak menggoreng benda yang kecik2.. Rase mcm syok guna copstik.. Tp tula, tak reti kepit.. Kikiki
ReplyDeleteAmmi pandai pakai chopstick dari remaja (pandai org melayulah)…masa tu gigih makan nasi pun heboh nak pakai bowl and chopstick. Ingat ayat arwah aca “can u just use plate and eat yr rice, u are not chinese”
ReplyDeleteMZ pun tak pandai guna chopstick, tapi masa lunch kat hanoi ari tu, MZ try jugaklah mkn dgn chopstick, tp bkn mee sup la, try mkn mushroom goreng, so guna chopstick, struggle tp slow2 boleh la
ReplyDeleteTak payah pergi Jepun, cukup makan megi kat rumah dengan chopstick, feeling tetap sampai..
ReplyDelete