Friday, 27 January 2023

Dinner Bday Abang @ Richiamo Coffee

Kenal Richiamo Coffee ni thru program JJCM di TV3. Teruja nak cuba sebab rangkaian kedai kopi ni milik bumiputera, yang menghidangkan makanan ala Melayu walaupun cafe hipster gitewww ... Ada set masak lemak, asam pedas... Eh biar betul... Jadi kita mesti terjah :D

Menu mixed Western dan Malay food...

Spaghetti Carbonara pilihan Adik.

Aglio Olio for Ummi...

Spaghetti Bolognese ni untuk Abang...

Surprisingly Kakak cuma nak nugget & chicken popcorns je :) 

Nasi lemak ayam pilihan Angah. Portion besar ðŸ‘

Last but not least, set nasi + ayam masak kicap untuk Walid. 

Complete with sambal belacan dan ikan kering. 

Bagi kami food sangat sedap, service cepat dan teratur and ambience sangat selesa. If you are looking for a good place to hang out in Prima Sri Gombak, Richiamo Coffee is one of the best places. Highly recommended. Dari segi harga, standard -lah cafe-cafe sebegini. Tapi, berbaloi dengan rasa dan keselesaan tempat ni. Dinner kami ni around RM120-130. 

Everytime order kita ready, benda alah ni blinking & beeping. Jadi, walaupun self service, takde kes mixed up order. Dan ianya juga mengajar kita bersabar :p Tak perlu bangun pi kaunter tanya dah siap ke belum order-nya :D 

Dessert counter. 

Since it was Abang's birthday, beli satu slice rainbow cake, buat syarat :) Sebab sebelum tu dah potong kek kan...

Birthday Abang early Nov, means almost 3 months entry ni terperam 🤭

Richiamo Coffee Prima Sri Gombak
No G-89, Jalan Prima SG 3
Prima Seri Gombak
68100 Batu Caves
Selangor Darul Ehsan

Bukan di Sri Gombak saja, banyak rangkaian Richiamo Coffee ni. Lepas ni macam nak try yang dalam UIA pulak. Jom! 

14 comments:

  1. tak sangka nama itali ada masak lemak cili api ye... saya ingatkan hanya western

    ReplyDelete
  2. Ada juga di Melaka. Belum singgah lagi. Tengok perkhidmatan cepat dan makanan sedap insya Allah cuba juga satu hari nanti.

    ReplyDelete
  3. wah, nanti boleh singgah sini klu saya lalu kat sri gombak. Harga tu sgt ok compare dgn kafe hipster yg lain :)

    ReplyDelete
  4. singgah outlet di Pandan Mewah hari tu beli kopi & dessert shj sbb dah makan berat. Next time boleh try menu bert pula nampaknya.. hihi.. Alamak, saya pun banyak lagi entry terperam lama ni 🤭

    ReplyDelete
  5. Wah, banyak menunya. Dekat sini biasa jumpa Spaghetti Bolognese, Carbonara dan Nasi Daging Lemak Cili Api jer. So far sy belum lagi cuba menu lokal di RC ni, nanti nak cubalah jugak.

    ReplyDelete
  6. Ooh..milik muslim rupanya. Harus kita support ni. Memang saya nampak jugak kedai ni, tapi tak pernah try makan. InsyaAllah lain kali boleh cuba. Menu pun nampak menarik banyak pilihan.

    ReplyDelete
  7. coffee, tempat yg pasti saya suka cuma syg takda kat sini. menu pun look not bad

    ReplyDelete
  8. Menarik menu yg diorder.. kalau dh masuk JJCM tu mmg sedap dan recommended

    ReplyDelete
  9. Wah sama la kita....pi Richiamo...SA suka outlet kat NILAI tu sebab sedap coffee nya..pandai barista dia buat...yes..franchies kan Richiamo ni so menu dia semua especially masakan melayu tu...

    ReplyDelete
  10. menarik menunya, sebelum ni cuma bungkus kopi dan dessert saja,lepas ni boleh makan pula di situ

    ReplyDelete
  11. menarik menunya tu, lepas ni boleh cuba juga

    ReplyDelete
  12. Lunch tadi ke Richiamo Seremban 2 sedap hazel latte nya

    ReplyDelete
  13. Mmg byk outlet nya..dh 2x juga mkn kt area opis .yg dkt prima Sri gmbk Adik la pi aritu

    ReplyDelete
  14. pernah gak try sekali kat senawang punya..not bad

    ReplyDelete