Thursday, 16 September 2021

Al Fatihah ~ Uncle Kassim 😭

Sebelum Maghrib semalam (15/9/2021), Tn Hj Kassim or we fondly call him Uncle Kassim passed away at HKL. He was brought to the hospital on Sunday. Rupanya itulah kali terakhir Ummi lihat arwah.  

Hampir 3 tahun arwah terlantar sakit akibat serangan jantung yang menyebabkan beliau koma beberapa lama. Baca coretannya di SINIBila sedar dari koma, arwah lumpuh seluruh badan, hanya mampu buka mata sesekali. Isteri tercinta, Kak Z setia menjaga arwah hinggalah Ahad lepas arwah dibawa ke HKL. Malangnya, di zaman pandemik ni waris tak dibenarkan melawat atau menemani pesakit. Jam 1 ptg semalam, pihak hospital ada buat video call dan itulah juga kali terakhir ahli keluarga melihat arwah sebelum dimaklumkan meninggal sekitar jam 6 petang. 

Pagi tadi, Ummi dan Walid diberi kesempatan untuk solat jenazah dan mengiringi arwah hingga ke tanah kubur, perkuburan yang sama dengan Tok. Bak kata Kak Z, "berjiran dengan Makcik-lah". Makcik tu maksudnya arwah Tok. Mereka berjiran di dunia dan di alam sana 😭. Moga ada rezeki berjiran pula di syurga abadi. 

Al Fatihah untuk Tn Hj Kassim dan semua kaum muslimin dan muslimat yang telah mendahului kita. 

5 comments:

 1. Al-Fatihah
  Semoga rohnya dicucuri rahmat

  ReplyDelete
 2. Innalillahiwainna ilaihirojiuuunnn.. Salam takziah, PH.

  ReplyDelete
 3. Semoga rohnya dicucuri Rahmat dan di tempatkan dikalangan para solehin

  ReplyDelete
 4. Innalillahiwainnailahirajiun. Al-Fatihah.
  Moga dipermudahkan urusan di sana.

  ReplyDelete