Tuesday 28 March 2023

Order Je

Semalam Ummi order Masak Lemak Siput Sedut dari Mak Kasih. 

Ummi kalau teringin makan siput sedut, memang beli je. Tak pandai nak siang dan tak rajin nak masak sebab Walid tak makan siput sedut. Malas nak bersusah payah gitewww :) 

Rupanya Walid pun ada order sambil ikan bilis dari En Rizal.

Jadi, Ummi cuma goreng ikan geli dan sediakan ulam; rebus pucuk ubi dan potong timun. Regu dengan budu πŸ˜‹

Ingatkan Walid sampai lambat, tak sempat beli kuih jadi Ummi order roti John special dari sorang peniaga burger ni. Kami selalu juga order burger dengan dia dan minta dia hantar ke rumah. Bulan puasa ni dia berniaga dari rumah je...

Tak kedekut inti dan sos, I like  :D 

Roti sardin ni dari Nenek Lili...

Alhamdulillah meriah juga kami berbuka semalam..


17 comments:

  1. Alhamdulillah, dah selamat berbuka hehe

    ReplyDelete
  2. sedapnya masak lemak siput sedut.. masyaAllah

    ReplyDelete
  3. Sy x reti nk sedut siput... hihihi... ari tu adik bagi pastu sy hantar pulak kat umah mak... sbb xde org nk mkn

    ReplyDelete
  4. siput sedut fav...tp tk pernh masak....MIL yg siangkan...tp slalunya beli lebih mudah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, beli siap lagi senang...tunggu ngap je haha

      Delete
  5. Pia pun dah banyak kali minta saya masak siput tapi maknya tak rajin nak buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pia suka ye? Si Angah pun dah cuba kali ni, sedap katanya 😁

      Delete
  6. Laku keras tu kalau ada siput sedut kat rumah saya.. lumba2 menyedut cuma Iman jer la tak pandai makan. Senang la kalau boleh order2 cam tu, PH.. Sambal Bilis pun merah mengancam. Sy masa baca entry Kak Amie pasal lempeng tu, dah terbayang Sambal Bilis.. lepas tu boleh pulak terjumpa kat sini, hihi.

    ReplyDelete
  7. Mrs. A sekeluarga suka siput sedut tapi itupun beli jer.... hehehee... ntah! bila nak pandai masaknya ntah! huhuuhu...

    ReplyDelete
  8. Uii...ada masok lomak siput..sambal bilis...ulam pucuk ubi cicah budu ter...ngosek kata oghe Kelate🀭

    ReplyDelete
  9. Sedap menyedut siput tu.. hehehe

    ReplyDelete