Thursday, 1 September 2022

Rumah Prihatin Syabab Care Malaysia

Syabab Care bersama Cg Aini Pengurus Pasti Kawasan Gombak/Ketua Lajnah Kebajikan antara pihak terawal sampai memberi bantuan kepada kami sebaik mendapat berita tentang kebakaran tempohari. 

Selain sumbangan wang, Syabab Care juga menawarkan kepada kami tempat penginapan sementara (rumah transit). Alhamdulillah, rezeki tak terduga yang sangat-sangat kami hargai. 


Selain tujuan di atas, khabarnya sewaktu Covid berleluasa tahun lepas, rumah transit ni digunakan juga sebagai tempat kuarantin kendiri. Selain tu, para Ustaz/penceramah yang datang ke ibu kota juga kadang-kadang menginap di sini. Baguskan ada tempat sebegini.  
 
Cantik dan terjaga rumahnya...

Rumah 3 bilik dengan 2 darinya dijadikan bilik tidur. Rumah yang kami duduki ni di Tingkat 1, Blok V, Flat Pinggiran Batu Caves. 

Port kegemaran Adik :)

Dapur juga ada. Kalau nak memasak boleh minta penjaga rumah letakkan tong gas. Peti sejuk dan mesin basuh juga disediakan. 

Kakak bergambar kenangan di luar Rumah Prihatin sebelum kunci kami serahkan kepada Hj Zam, penjaga rumah ni. Genap seminggu kami pegang kunci ni, kami serahkan semula. Mungkin ada orang lain yang lebih memerlukan rumah ni. Sama-sama kita permudahkan urusan sesama kita. 

Berbanyak-banyak terima kasih kepada Syabab Care atas keprihatinan mereka dalam menyantuni kami sekeluarga. Didoakan agar usaha pihak Syabab Care untuk membeli rumah ini dipermudahkan oleh-Nya. Sama-sama kita doakan, agar lebih ramai golongan yang memerlukan mendapat manfaatnya. 5 comments:

 1. Terharu ada pihak segera hulurkan bantuan. Pahala berterusan sediakan rumah untuk mereka yang memerlukan.

  ReplyDelete
 2. Masyaa Allah..hebatnya idea dan usaha mereka dalam membantu dan mengumpul pahala

  ReplyDelete
 3. Nampak kemas dan bersih... Alhamdulillah ada insan2 yg prihatin menaja rumah transit utk org2 yg memerlukan.

  ReplyDelete
 4. Kemas, bersih dan lengkap rumahnya...SA dengar rumah transit tapi ingat untuk gelandangan saje..

  ReplyDelete
 5. alhamdulillah..nampak selesa sgt

  ReplyDelete