Friday, 30 September 2022

Jagung Susu Cameron



Ummi up status sarapan nasi lemak airtangan sendiri bersama teh strawberry pemberian Medina, bff Kakak. 


Inilah teh strawberry pemberian Medina 😍

Tiba-tiba, Cik Leha WA...

Rezeki jangan ditolak kan...

Balik rumah pagi semalam, Cik Leha bagi seplastik jagung susu dan sekotak teh strawberry raspberry

Warna ala-ala pink gitu atau lebih tempat seakan-akan warna air Ribena ... Begitu juga rasanya, masam-masam manis macam air Ribena. Kata Kakak, Amani yang tak minum teh pun suka rasanya.

Jagung susu pula dah selamat jadi juadah minum petang :)

Manisnya bila tergigit biji jagung tu. Kali pertama kot Ummi makan jagung susu Cameron ni.. Ada setongkol lagi esok nak cuba rebus pula. 2 tongkol lagi Ummi sedekah pada Akak Cleaner homestay. Seminggu sekali owner hantar cleaner datang cuci rumah, tukar cadar, tuala dsbnya. 

Selesa duduk sini tapi itulah, poket pula tak berapa nak selesa :p 



10 comments:

  1. Replies
    1. Rapat, padat dan manis isinya Ciknur 😋

      Delete
  2. sedap kan jagung susu CH? hari tu masa kami ke sana, tak beli byk sgt. lepas tu menyesal pulak hehe. anak2 suka jagung rebus lepas tu sapu dgn mentega. hari hujan2 pekena jagung rebus mmg nikmat sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah sedap. First time makan pun dah jatuh chenta haha...

      Delete
  3. Seronok ada orang belikan.

    ReplyDelete
  4. Wah,cantik warna teh strawberry rasberry tu..
    Selalu dok beli perisa strawberry ja..
    Nak buat coq jagung jugak lah ..tapi jagung kuning ja la.jagung susu takdak..saya tak pernah beli lagi jagung susu ni

    ReplyDelete
  5. Warna & rasa dia takdak rasa teh sangat pun MC, tapi sedap. Anak2 suka...

    ReplyDelete
  6. dap nya jagung susu..rasa dia lain kan dr jagung biasa. elok je isinya pun

    ReplyDelete
  7. Sedapnya jagung tu..terus rasa nak pi CH plak ..bestnyaaa....

    ReplyDelete