Tuesday, 18 June 2019

Selamat Pengantin Baru Amir & Ezzati πŸ’πŸ’πŸ’


Amir, anak sepupu Ummi ni dah bertahun Ummi tak jumpa. Kalau bertembung kat jalan belum tentu Ummi cam. Punyalah lama tak jumpa. Dah besar panjang dah sekarang ni. Dah kahwin pun πŸ˜„

Bulan Disember lepas bertunang dengan pasangannya, orang Johor. Raya cina hari tu dah nikah dan kenduri sebelah perempuan. Sekarang ni turn sebelah lelaki buat majlis sambut menantu. Kali ni ada rezeki kami sekeluarga attend majlis kenduri sepupu Ummi ni. Kenduri dua anak beliau sebelum ni kami tak dapat hadir. Kenduri yang pertama dulu kami hanya sempat attend majlis nikah sebab Walid nak outstation ke Sarawak tak silap Ummi time tu. Yang second pula bertembung dengan jadual Walid fly to Mumbai. Harap Ummi seorang nak drive balik kampung dengan anak-anak memang taklah. Kenduri Amir ni yang last rasanya sebab tu cuba hadir juga. Pakcik pun sanggup cancel trip nak berkereta ke Hatyai for his wedding. 

Majlis berjalan lancar nampaknya alhamdulillah. Makanan memang sedap sangat, lauk pauk kampung. Ulam + sambal belacan, ikan pekasam semua ada aih. Gambar takde sebab Ummi lapaq haha... Excited sebenarnya sebab dah lama tak makan kenduri di kampung sendiri. Nikmat tu hanya Allah yang tahu. 

Kelibat pengantin pun Ummi tak tengok sebab asyik sangat berborak dengan sanak saudara. Teruk betullah Ummi ni. Tapi itulah hakikatnya bila sesekali dapat berjumpa sanak saudara. 


Mujur pelamin ni dalam rumah, sebelah je ruang kami bersembang tu. Adalah juga kenangan majlis kahwin Amir ni. 

Untuk door gift, sekali lagi kami dapat kicap. Kali ni Kicap Mudim yang terkenal di negeri jelapang padi nun. Di samping tu ada juga kerepek bawang dan bahulu. Mak saudara Amir sebelah ibunya tauke kuih muih traditional. Dialah yang supply kuih muih ni. 



Selamat pengantin baru Amir dan Ezzati. Moga rumahtangga kalian dilimpahi rahmah, mawaddah dan sakinah. Aamiin.

2 comments:

  1. semoga ikatan perkahwinan pengantin berkekalan hingga ke dalam syurga.

    best dapat door gift tu

    ReplyDelete
  2. SELAMAT PENGANTIN BARU amir & ezati.
    moga berbahagia selalu.

    ReplyDelete