Monday, 16 April 2018

Abang ~ Program Cakna I-Kidz



Seingat Umi masa sekolah rendah dulu tak pernah ada pihak luar macam students U ke yang datang sekolah buat program. First time Umi joined program yang melibatkan students U pun masa form 5 kalau tak silap.  Itupun abang-abang & kakak-kakak senior datang bagi talk and share their experience kat U. Memang seronok lah dengar. Masing2 bersemangat nak masuk U. 

Tapi untuk Abang ini kali ke-2 dia terlibat dgn program anjuran pihak sekolah dan students' society. Tahun lepas program b.arab. Tahun ni program dgn kuliyyah ICT. I-kidz tu stands for innovation kidz. It supposed to be innovative kan? Entahlah...hari tu dengar program manager dia sebut innovation hehe... 

Satu hari penuh program dari pukul 8 pg hingga 6 ptg. Kita rasa macam lama tapi time jemput Abang tu tengok masing2 ceria dan bertenaga lagi.  Pandai adik2 fasi ni handle πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Umi suka je Abang joined program-program macam ni. Dapat experience and develop character. Hari tu pun banyak games yang depa main. Group Abang jadi naik juara keseluruhan. Dapatlah air gas sebotol haha... Actually depa dapat hamper tapi dah bahagi sorang sikit, Abang ambik air gas. Masing2 dah nak balik tak dapatlah depa kongsi makan sama-sama. 


No comments:

Post a Comment