Thursday, 22 March 2018

Happy 7th Bday Angah πŸ’



Semalam bday Angah yang ke-7. Kejap je rasanya dah 7 tahun budak hensem sorang ni :D 


Nampak senyuman dia tu tolong lah jangan terpedaya haha... Kalau 'sheikh' dia mai rasa nak picit-picit, cubit-cubit je budak sorang ni πŸ˜… Ada betulnya kajian DMFK tu, ada no 2 ni boleh jadi extreme; extremely good or extremely bad. Angah ni time dia good memang cair kita. Time cranky, aduh merasalah juga Umi deal dengan anak yang ada tantrum ni πŸ˜‡πŸ˜‡πŸ˜‡ 

Ada sekali tu dia kena marah dengan Walid. Menangis-nangis, mengamuk sakan sampai nak pukul Walid. Bila Umi peluk dia, sambil hembus-hembus (baca selawat/ayat Thoha) boleh pulak dia cakap kat Umi "apa tiup-tiup ? Ingat Angah tak tau Umi baca DOA kat Angah?" Umi tahan je gelak. Walid pulak  pi bantai gelak berdekah-dekah dah... 

As usual we treated them with KFC. 
Beli 2 set snack plates plus redeemed kupon Walid dapat dari IIA kot. Cukuplah untuk kami 3 set tu. 

This time pun Umi delegate kerja siap2. Angah bawak kek, abang dukung adik. Kakak pegang umi. Memang well behaved depa ni bila kita bagi instruction siap2. Masing2 tau apa peranan masing2. Umi pun dapat makan dengan selesa 😝






Licin hahaha... 

Untuk kek dia minta 'kek' macam ni. 


Umi order dengan anak kenalan. Alhamdulillah sedap sangat. Lepas ni Umi ingat nak try pandan gula Melaka dia pulak. Nampak sedap je bila tengok gambar yang diberi. Lagipun tak pernah rasa lagi PGM ni. Orang kata sedap... 

To Angah, Umi Walid Abang kakak & Adik love you sooooooo much. Be a good boy always ye. Behave selalu tau! 


4 comments:

  1. Happy 7th years old Angah. Jadi anak soleh, penyejuk mata dan hati Abi dan Ummi ye...

    ReplyDelete
  2. Hapi besday angah...ye lah PH anak no.2 ni lain macam sikit kan, eh samalah umur anak kita yang no.2, 7 tahun jugak tapi anak saya lahir bulan 12

    ReplyDelete
  3. Happy Bezday Angah encem...moga angah jadi anak soleh, berjaya dunia akhirat...
    Besar kek tu, boleh habis ke tu PH ??

    ReplyDelete