Monday, 15 January 2018

Kenduri 02/18 ~ Weding di Dewan Beringin



Dulu masa Umi & Walid menyewa di fasa satu, ada satu keluarga ni tinggal berjiran. Bukanlah jiran dekat cuma setaman. Umi selalu nampak salah seorang anak jiran ni yang chubby & montel. Kami gelar dia Adik debab πŸ˜† tak pernahlah panggil dia face to face gitu sebab tak berkesempatan pun jumpa dia secara dekat. Walid selalulah jumpa Adik ni di surau. Umi pulak time tu belum ada rezeki anak, memang sukalah usha Adik ni, geram tengok kemontelan dia haha...

Fast forward, kelmarin kami ke Dewan Beringin meraikan wedding anak jiran ni. Umi tercari-cari juga kelibat Adik debab ni tapi tak perasan. Umi pun dah tak cam sebenarnya sebab kami pindah dari situ pun dah lebih 10 tahun. Rasanya dia dah kurus kot. Dah remaja pun Adik debab ni... Entah2 yang kawin tu kot πŸ˜‚ 

Sedap mee ni. 

Apapun tahniah untuk mereka sekeluarga πŸ’ 

Semalam pula di Pasti kakak ada jamuan birthday. Birthday Haikal yang ke-6. Moga jadi anak yg soleh ye Haikal 😘



Ginilah cara anak2 Pasti ni makan. Makan dalam dulang sama-sama. Comel je tengok Cikgu atur nugget tu. 5 ketul maknanya 5 orang setalam :) 


7 comments:

  1. Sedapnya makanan kenduri.. terliur tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Setiap minggu January ni dah full with invites :)

      Delete
  2. On hazel Cari homestay kat muar Kan. Area mana? Mama rekemen http://www.homestaysrinika.com/ so far mama mmg puas hati dgn dia. Dah 3-4 Kali guna rumah dia. Ada 13 homestay dia Ada tauu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks mama...nanti kita survey. Kenduri di parit samsu insha Allah.

      Delete
  3. dekat sgt la dewan beringin dgn rumah sy tau... hahahah
    comel je budak2 ni makan ramai2 macam ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha tu la nampak jugak zie dok sidai kain hari tu haha :p

      Delete
  4. Haha.... masa kecik mmglah debab dah remaja sure dah pandai jaga badan PH....
    Yelah tu kot .... kotnya pengantin tulah si budak debab dulu tu. Kurus ke debab pengantinnya

    ReplyDelete