Saturday, 14 October 2017

PSNSciFest 2017



Semalam Walid bawak anak2 ke Pusat Sains Negara. Ada event Science Festival 2017 sempena penganjuran National Innovation & Creative Economy (NICE 2017).  Boleh rujuk SINI untuk maklumat lanjut. Program ni bermula 12/10 dan akan berakhir esok, pukul 9-6. 

Robot tempur tu memang kegilaan Abang. Selalu tengok show Battlebots  kat TV tu. Dapatlah tengok semalam. 

Bagi yang ada anak2 especially yang minat sains & technology this is a good platform for them to learn, explore and gain valuable knowledge. Very insightful event. 





Lepak-lepak makan aiskrim.


Lepas tu jalan2 dekat park tengok birds, butterflies dan fish. 




Pool ni Umi tak sure open for public ke free access ke macamana. Tapi my kids tak mandi le pun sebab tak bawak baju salin. Lagi pun takdenya Walid rajin nak kisahkan depa kalau depa nak mandi pun hehe... FYI, Umi tak ikut. Teman tok kat rumah. Tok tak berapa sihat, kejap OK kejap tak. 



Punyalah ramai orang serbu event ni sampai kan PSN advise public to take public transport. Ikut cakap Walid pun time nak balik tu berderet-deret orang park kereta tepi jalan. Kena menapak jauh le. 

So mommies bawaklah anak2 ke sini ye. Esokkan cuti sekolah 😊

9 comments:

  1. Fun and educational outing for the kids. I felt dizzy looking at the photo where your kids stood in front of that colorful wall. There is a scientific explanation for that, right? hah..hah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me too... It seems like the background is pusing2 kan?

      Delete
  2. bestnya, ada juga baca hari tu tapi tak sempat pula nak bawa anak2 ke sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try next time mamayan. My kids cakap best

      Delete
  3. assalamualaikum. aida blogwalking hingga ke sini :)
    PSN. a great place ni. lom bw anak2 ke sini.
    naik mrt aje ke sini kot kan. ada tu hah listed.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Thanks Aida for dropping by.

      Nanti bole try :)

      Delete
  4. Best ni.. syafinmmg suka g pusat sains. Pool Tu dulu dia pun pernah Mandi situ

    ReplyDelete
  5. Ok. Dah masuk list tempat2 untuk dilawati nanti. :)

    ReplyDelete
  6. hari tu kan.. sy dah plan nak amik cuti nak gi sini.. tapi tak jadi haha.. klu x boleh jumpa akk kat sini

    ReplyDelete