Umi buat nasi kuning dengan rendang ayam ni untuk sarapan pagi sabtu lepas. Resepi umi copy dari blog K.An periuk tanah. Sedap resepi k.an bagi ni. Umi simpan di sini untuk rujukan. Memang nak buat lagi lepas ni sebab semua cakap sedap π
Rendang ayam k.an style ni Umi suka sebab tak perlu tumis bawang, rempah 4 sekawan dsbnya. Just put everything onto the wok and renehkan sambil sesekali di kacau. Rendang ala orang dulu2. Cuma Umi tambah asam keping satu, nak balancekan rasa.
Selamat mencuba...
Tqvm K.An for the recipe.
Jazakallahu khairan kathira.
sedap nampaknya tu
ReplyDeleteCubalah sis... Sedap bangat hehe
Deleteterliur lahai tengok rendang..dah lama tak makan pulut kuning juga ni..salam singgah Umi..
ReplyDeleteCepat2 masuk dapur sis hehe...
DeleteTq singgah ye dear.
That looks delicious, Puan Hazel! I am actually very hungry but there is nothing delicious at home :(
ReplyDeleteTry digging your freezer, I bet there must be something good to eat hehe
DeleteTerliur lah tgk nasi kuning Dan rendang ni hihii
ReplyDeleteHa a separuh org mmg tak ditumis dulu bawang tu semua. Elok jugak sebenarnya, sebab kurang minyak.
ReplyDeleteHakak mmg jarang buat sarapan PH, lagipun org dlm rumah ni kalau sarapan nasi, nasi lrmak jerlah yg diaorang kenal.