Thursday, 27 July 2017

Report card day...


Seni Angah dapat B, tak sempat siap color πŸ˜€

Ingatkan dah tak perlu ke sekolah ambik report card abang sebab examnya dah lama, before cuti sekolah bulan 6 hari tu πŸ˜€ sebelum puasa lagi hah...



Tapi bila dapat jumpa cikgu sekali sekala tu dapat lah feedback tentang anakkan... Alhamdulillah all is good utk Abang. Umi pun ambik kesempatan jugaklah minta cikgu perhatikan solat Abang sebab belum puashati lagi dgn solat dia. Dekat sekolah dia solat dhuha dgn zohor cikgu pantau. Lagi satu Umi minta cikgu advise sikit bab personal hygiene. Kadang tu gosok gigi pun kena ingatkan πŸ˜‡

Result Abang


Angah pula alhamdulillah banyak improvement. W/pun no tu still belas2 tapi result dia very good. Umi Walid happy sangat. Bab perangai pun cikgu puji. Selalu orang pertama angkat tangan bila cikgu minta tolong susun kerusi meja or kemas buku etc. Rajin anak Umi sorang ni.

Result Angah
Ingatkan dah bole tarik nafas, rupanya lagi 2 minggu ada pula exam! Demam pulak la Umi depa πŸ˜…

13 comments:

  1. Bagus abang...tahnia yer...semoga lebih maju =) angah pun sama =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah tq auntie ��

      Tq singgah ye nini.

      Delete
  2. tahniah untuk anak2 umi dengan pencapaian yang mereka perolehi, nombor berapa pun tak apakan asalkan anak dah boleh faham apa yang diajar cikgu, lama2 mesti ada peningkatan, saya pun tak letakkan apa2 target untuk anak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sis...tau apa yg kita happy? Bila tgk peningkatan dlm result exam depa... Seronok sbb anak2 fahamlah agaknya apa yg depa belajar di sekolah hari2 :)

      Delete
  3. Congrats! Angah did well. Am I glad my school days are over. I still have nightmares sometimes that I was going for exam but not prepared. Seram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks PH. Yes, he did. Me too! When I woke up next morning I have to pinch myself to ensure that it was just a dream hahaha ..

      Delete
  4. Wahhh good result.
    Budak2 ni kadang bila cikgu bgtau cepat jer ingatnya kan.. kalau mak yg bgtau, hari2 cakap pun, masih tak ingat hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Kak. Hari2 perati dia solat & betulkan mana yg patut tapi kadang tu buat juga. Memang kena byk sabar dan ulang2 tegur huhu

      Delete
  5. Wah Tahniah abg Dan angah.. memang budak bijak results Tu mmg bagus tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah tq sis. Harapnya kekallah prestasi baik depa ni. Jauh lagi perjalanan nak exam besar :)

      Delete
  6. Assalamualaikum Hazel
    Lama nya kaknoor tak terbang kesini
    Tahniah utk mama dan anak2
    God job result yang memberansangkan
    Alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam k.noor...

      Itulah lama k.noor menyepi,, dapur tak berasap hehe.. Sihat ke maktok :)

      Alhamdulillah tqvm k.noor. moga depa terus maju jaya insha Allah.

      Delete
  7. Haha....anak yg exam umi yg demam ek.
    Pandai anak anak PH
    Tahniah....semoga mereka terus cemerlang

    ReplyDelete