Resepi #7/2019
Kerang Bakar Bersambal
Bila dah cuci kerang tu bersih elok, teringin pula nak makan kerang bakar. Apa lagi Google-lah cara nak bakar kerang haha... Bukan tak tahu, cuma cari je kot-kot ada cara yang best untuk jadikannya lebih sedap chewah!
Jumpa resepi best di di dapur kak ita masam manis teringin pula nak mencuba. Selalu Ummi makan kerang bakar plain je. Ini kerang bakar bersambal. Kebetulan dalam peti ais dah ada pes sambal tumis lagi senang kerja Ummi.
Terima kasih kak ita atas perkongsian ilmunya ye 💐
Semalam kerang tu Ummi bakar 200°C tapi kering sangat. Next time Ummi nak set 180°C and lesser time maybe 15 minutes je kot supaya juicy sikit kerang tu. Apapun ikut oven masing-masing ye.
Hasilnya;
Sambal kena banyak lagi ni. |
Alhamdulillah sedap walaupun needs some adjustment next time. Yang penting anak2 suka, that's matter.
Cubalah 🤗
tak pernah try buat kerang bakar sambal...boleh cuba nanti!
ReplyDeleteCubalah. Sedap tapi jangan terlebih bakar, nanti kecut dan keras isinya hihi
ReplyDeleteWow nampak lazat boleh Cuba nanti
ReplyDeletepermisi min numpang share ya :)
ReplyDeletebosan tidak tahu mesti mengerjakan apa ^^
daripada begong saja, ayo segera bergabung dengan kami di
F*A*N*S*P*O*K*E*R cara bermainnya gampang kok hanya dengan minimal deposit 10.000
ayo tunggu apa lagi buruan daftar di agen kami ^^