Saturday, 30 September 2017

Service keta di Weststar Auto



We are a loyal customer to Weststar Auto ni since we bought our brand new car 10 years ago. Weststar ni one of the best Honda dealers. Owner dia Tan Sri Syed Azman, the so called AP King. 

Yang best pasal Weststar ni service, staff, facilities semuanya superb. Yang paling Umi appreciate is their after-sale service. Excellent sangat. Dulu showroom dekat kl, service center kat tepi jalan mrr2.  Kami panggil workshop bawah pokok je sebab tempat tu dulu memang kecik dan kurang facilities macam tempat baru ni. 

But 2-3 years ago they moved into their own building, next to Zoo Negara. Menara Weststar ni rasanya bangunan paling tinggi kot kat area situ. Nampak gah je. Ceq tumpang bangga :)

Tempat baru ni memang luas. Guarded and gated. Selamat keta kalau nak tinggalkan overnight, which is pernah juga kami buat masa keta Walid kena major repair dulu. 


Tempat menunggu sangat luas dan selesa. Macam business lounge kat airport πŸ˜‰ Ada food & drinks disediakan. Play room, surau, baby room, cafe semua lengkaplah. 






Service bay pun besaq. Banyak keta boleh diservice secara serentak. Their staff are well trained and given continuous on job training. Walid rajinlah borak dgn staff kat situ. Ada sorang tu dah jadi member dia. Selalu depa pi training dekat kilang Honda di Melaka. 


Abang dengan angah kalau dengar Walid nak service keta mesti pakat nak ikut. Abang suka makan minum kat situ, angah pulak suka playroom tu. Macamlah kat rumah takleh makan @ main 😁

Kusyuk 😁


6 comments:

  1. Very comfortable to hangout at the service center while waiting for car to be serviced.

    ReplyDelete
  2. First time tengok ada facility lengkap di Honda Service Centre.. Biasanya diaorang sediakan basic saja..
    Memang terbaik, kalau LZ pun suka pergi service kereta kat sini..

    By the way, salam ukhuwah dihulurkan kepada Puan Hazel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, service & facilities sangat tip top. Memang recommended :)

      Thanks for dropping by dear. Selamat berkenalan.

      Delete
  3. Nama pun Honda PH....haruslah kena jaga standard. Bukan setakat budak je nak ikut, mama pun sure ikut sekalikan kalau tempat selesa mcm tu. Dpt cuti masak weyh! Haha...

    ReplyDelete
  4. tak pernh service kat sini.. tp pernah service jiran weststar #perodua... tiap kali lalu jln ulu klang ni budak2 ni mesti excited nmpk helikopter.. ;-)

    ReplyDelete