Tuesday 21 November 2023

Dinner @ Tomyam Husna

Menjelang Maghrib kami beredar dari Pantai Puteri dan mula mencari tempat untuk makan malam. Mula tu kami singgah di Medan Ikan Bakar Komuniti di belakang Pusat Korektional Jabatan Penjara, dekat Makam Hang Tuah. Tapi, belum buka :( 

Makanya pencarian diteruskan hinggalah nampak sebuah kedai tomyam yang dah dibuka; Tomyam Husna. Lokasi tak tau sebab tak familiar dengan area sini. Tapi kedainya di jalan utama yang agak sibuk. 

Tauke dia :D 

Kami pilih Set B, RM75. 

Set B sudah mariiiiii...
Set ni disertakan dengan 4 pinggan nasi dan 4 gelas air.

First time order meal set camni, dapat air tembikai dan air epal hijau. Selalunya satu jenis air je kan, itupun yang biashe-biashe macam teh O ais atau sirap... Alhamdulillah puashati. 

Adik nak nasi goreng, layannnn...

Nasi Goreng Kampung 

Makanan sedap, servis pun cepat dan kedainya bersih. 

Sebelum balik, owner tanya datang dari mana... Bila bagitau dari SG, terus dia buka cerita. Dulu dia cook dekat Jees Seafood, Sri Gombak. Patutlah sedap makanannya ๐Ÿ‘


13 comments:

  1. Alhamdulillah
    Puas hati kalau makanan sedap dan harga berpatutan

    ReplyDelete
  2. janji puas hati maka lain kali boleh repeat lagi

    ReplyDelete
  3. Sekarang banyak kedai makan buat menu ikut set macam tu. Saya rasa lebih mudah bagi pelanggan memilih dan sudah tahu harga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Cepat pun cepat juga sebenarnya dari order secara individu kan...

      Delete
  4. kalau makan ramai-ramai kami suka set yang mcm ni.. kekadang lebih jimat masa... x perlu fikir dah, semua dh disuggest dlm set.. hehehe

    ReplyDelete
  5. menu set mcm ni memang berpatutan..mcm-mcm ada tu...

    ReplyDelete
  6. Tengok gambar dah tau sedap ๐Ÿ‘๐Ÿป harga pun berpatutan.

    ReplyDelete
  7. bila ada set makanan tu senang bole pilih kan...oh owner tu pernah masak dkt jees seafood...lama tk singgah jees seafood

    ReplyDelete
  8. sedap dpt mkn dgn menu lengkap camni
    puashati sb dah tau harganya kan

    ReplyDelete
  9. Sedap sedap menu yang dipesan. Bagus sangat kalau kedai jenis servis cepat, bersih dan makanannya pun sedap.

    ReplyDelete
  10. Harga tak mahal, varian menu pun banyak macam๐Ÿ‘. Memang lebih mudah jika memesan menu set begini. Tak bingung mengkombinasikan lauk pauk ☺️๐Ÿ‘

    ReplyDelete