Wednesday, 6 December 2017

Lux Hotel, Teluk Intan



Another cerita basi. Bertabahlah ye πŸ˜†
Kami singgah bermalam di hotel ni sewaktu makan kenduri Ida tahun lepas. 


Lux Hotel ni salah satu hotel bajet dekat Teluk Intan ni. Lokasinya sederet je dengan Merge Summit Boutique Hotel yang kami pernah bermalam juga. 


Tak ingat dah jenis & harga biliknya tapi yang Umi ingat biliknya agak sempit. Nak duduk pun kena duduk atas katil je sebab ruang sangat terbatas. Kami solat pun depan pintu bilik air, area between katil & rak baju. Biasa lah hotel bajet, what do you expect hehe... 


Dalam bilik tak disediakan kettle. Kakak pula time tu masih minum susu botol. Bila air panas dalam termos dah habis, kenalah Walid refill dekat reception area. 


Overall oklah untuk sekadar bermalam.  Nak cari food pun senang, kedai mamak gulam rasul (kalau x silap namanya) yang famous dengan ayam goreng tu kat hujung jalan tu je. 7-E pun sebelah je. 

Umi ni dah masuk hujung tahun 2017, cerita tahun 2016 pun tak setel lagi πŸ™ˆ. 

5 comments:

  1. walaupun hotel bajet tapi nampak bersih je. oklah kan untuk bermalam, walaupun nampak sempit biliknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sempit sikitlah sebab rakyat ramai hihi... Tapi kebersihan tip top.

      Delete
  2. Mmg berbaloi duduk hotel bajet kalau setakat nak bermalam PH. Jimat pun ye. Kalau hotel mahal rugi je.

    Yelah apa nak diharapkan lebih lebih, nama pun bajet hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu pilih hotel ikut tujuan. Kalau takat bermalam je, hotel bajet dah OK. Kalau bercuti kita up sikit, nak yg ada bekfes & pool kalau boleh hehe...

      Delete
  3. Kalo lya pom..just utk bmlm..akan cri hotel budget camni gak.. Lain la klo kt mmg nk bct kat hotel + stay lama² kan.. Bru cri y ok skit.. Tp still cari y hrga mampu milik.. Hehe

    ReplyDelete