Tuesday 25 December 2012

Al Amin Food Corner


Kami sekeluarga berkesempatan menjamu selera di Al Amin Food Corner (AFC) yang terletak di belakang Shell Greenwood, bersempena anniversary.

Boleh saya katakan makanan Arab yang disediakan bercitarasa tempatan, atau lebih tepat sesuai dengan tekak orang Melayu especially the nasi. Kebiasaannya (bagi saya), saya akan cepat muak jika makan nasi arab / beriani  dsbnya tetapi mungkin tuan kedai telah mengolah resepinya makanya nasi yang dihidangkan sangat menepati selera saya. 

 
Dari pintu luar... 


Bahagian luar kedai, non-aircond


Bahagian dalam kedai yang berhawa dingin

 Pilihan kami - mixed lamb, chicken & nasi mandy 
Alhamdulillah, cukup satu set untuk 2 dewasa dan 2 kanak-kanak


Full set - ada nasi & lauk, salad, sup & 'air asam' 


Teh Arab Pudina - RM3 segelas.. order untuk saya


 

 Selesai....:) 
Sebelum balik, bayar bill dulu ye...:) 

Sebagai conclusion, food memang sedap dan saya pasti akan datang lagi!

1 comment:

  1. Lokasi terbaru Restoran Nasi Arab AFC berada di susur simpang keluar Duta Ulu Kelang ( DUKE ) di Pusat Perdagangan Selaseh 2 , Fasa 2.: Terletak berhampiran Surau Darul Muhajirin. Lokasi terletak di bangunan lama 2 tingkat di Alamat No. 6 Jalan Selaseh 18, Taman Selaseh Fasa 2 . Sekiranya ternampak 99 speedmart di situ pandang ke arah lorong belakang akan nampak bangunan lama 2 tingkat . Restoran Nasi Arab berada bersebelahan kedai runcit. Itu adalah lokasi terbaru nasi arab AFC. untuk sebarang tempahan meja, tempahan bungkus dan lain-lain maklumat lanjut boleh hubungi. no telefon 011-63327027 AFC atau 0193211911 Pn. Hasnah. Waktu operasi Isnin- Khamis 12 tengahari- 7 malam sahaja. Jumaat dan Sabtu 12 tengahari- 9malam sahaja. Waktu solat jumaat tutup sementara ,buka semula selepas solat jumaat. Setiap hari Ahad tutup, cuti mingguan. Call 011-63327027 AFC @ 0193211911 Pn.Hasnah.

    ReplyDelete