Malam tadi Ummi masak Kari Ikan Mayong atau kami panggil ikan seludu. Tapi ada juga yang kata mayong, seludu tu berbeza, tapi dalam species ikan duri juga.
Bila ada baki kuah kari ikan memang sedaplah buat regu cicah roti atau lempeng kan... Since ada roti, Ummi cicah dengan roti je utk breakfast pagi ni. Hujan pulak di luar, layannnn...
Sedap sangat tu cecah kuah kari dengan roti.
ReplyDeletesedapnye ....
ReplyDeleteSedap tu ikan mayong..SA idamkan telur ikan mayong, susah nak dapat...
ReplyDeleteWahhhhh mengundang kelaparan ni
ReplyDeleteKalau kari smalam tk abis mmng pagi tu buat cicah dgn roti jelah hehe
ReplyDeletecantiknya kejadian kuah kari t...linda memang failed lagi bab2 kari nie...hihihi
ReplyDeletesedap tu..
ReplyDeletePertama kali dengar ikan seludu
ReplyDeleteEh, sama kita, saya pun masak kari ikan. Tapi, ikan tenggiri. Layan, cicah roti.
ReplyDeleteIni ikan kesukaan adik-beradik husband, but they prefer either asam pedas or lemak cili padi
ReplyDeleteTengok pun dah sedap tu.
ReplyDeleteCicah roti kosong gardenia tu pun yummy.....
ReplyDeletekalau ada roti canai garing2 cicah ni sedap.
ReplyDelete