Tuesday, 18 February 2025

Sarapan Roti & Kuah Kari

Malam tadi Ummi masak Kari Ikan Mayong atau kami panggil ikan seludu. Tapi ada juga yang kata mayong, seludu tu berbeza, tapi dalam species ikan duri juga. 

Bila ada baki kuah kari ikan memang sedaplah buat regu cicah roti atau lempeng kan... Since ada roti, Ummi cicah dengan roti je utk breakfast pagi ni. Hujan pulak di luar, layannnn... 



13 comments:

  1. Sedap sangat tu cecah kuah kari dengan roti.

    ReplyDelete
  2. Sedap tu ikan mayong..SA idamkan telur ikan mayong, susah nak dapat...

    ReplyDelete
  3. Wahhhhh mengundang kelaparan ni

    ReplyDelete
  4. Kalau kari smalam tk abis mmng pagi tu buat cicah dgn roti jelah hehe

    ReplyDelete
  5. cantiknya kejadian kuah kari t...linda memang failed lagi bab2 kari nie...hihihi

    ReplyDelete
  6. Eh, sama kita, saya pun masak kari ikan. Tapi, ikan tenggiri. Layan, cicah roti.

    ReplyDelete
  7. Ini ikan kesukaan adik-beradik husband, but they prefer either asam pedas or lemak cili padi

    ReplyDelete
  8. Cicah roti kosong gardenia tu pun yummy.....

    ReplyDelete
  9. kalau ada roti canai garing2 cicah ni sedap.

    ReplyDelete