Kelmarin nampak blogger Bola Katok up entry masak Ayam Madu guna Serbuk Perapan Ayam Madu keluaran Adabi. Kebetulan Ummi pun ada beli sepeket (harga dlm RM4.50/peket 100gm). Bolehlah try...
Gaul serbuk perapan ni bersama sedikit minyak masak dan gula. Gula tu untuk bagi ayam nampak berkilat la kot. Ummi perap dalam sejam.
Kemudian Ummi bakar dalam air fryer [180°C, 20 minit]. Half way tu kalih ayam dan + 5 minit lagi utk lebih garing.
Bagus ada produk² sebegini, memang sangat memudahkan urusan masak memasak.
Ok nak try nanti. Senang kan ada serbuk perapan siap. Thanks for sharing PH 😊
ReplyDeleteCuya kena try ni
ReplyDeleteMacam-macam jenis serbuk Adabi keluarkan. Senang kerja.
ReplyDeleteNampak pun sedap. Kena cari serbuk ni dulu la.
ReplyDeleteNak try lah nnt.. kena cari kt supermarket nnt
ReplyDeleteAkak pun suka rencah² Adabi.
ReplyDeleteBiasanya ada pelbagai stok kot nak cepat masak.