Semalam Walid lunch di Restoran Ayam Kampung A Hassan di Seksyen 13 Shah Alam.
Ummi panaskan semula dlm air fryer sebab dah sejuk ayamnya. Set suhu rendah je takut keras pulak jadinya nanti. Alhamdulillah bila dipanaskan masih lembut isi ayam ni.
Daging goreng style Kelantan ni sedap ya amat! Adik pun pulun makan. Selalu dia bff dengan lauk ayam je :D
Ummi tak pandailah nak goreng daging bagi lembut dan juicy macam ni. Arwah Tok dulu pandai masak lauk² daging ni.
Since Walid dah bagitau awal nak bawa balik lauk ayam kampung tu, Ummi cuma bakar ikan talapia dan buat sambal kicap. Sayurnya kobis masak lemak.
Kalau bgtau beli daging sekali, tak perlu Ummi bakar ikan dah. Takpelah Allah bagi rezeki lebih malam tadi, alhamdulillah syukur.
Alhamdulillah.
ReplyDeleteBanyak hidangan protein ya PH.
alhamdulillah. sedap belaka lauk pauk tu. ayam kg tu fav my hubby
ReplyDeleteMeriah lauk pauknya tu. Daging memang seteru betul nak masak takut liat.
ReplyDeleteIssh daging goreng style Kelantan tuh nampak menggoda lah 😍😍. Gurih pasti kan... Makan dengan nasi confirm bertambah 😄
ReplyDeleteMeriah lauk2nya
ReplyDeleteSelamat menjamu selera
Komplete ni... ayam, lembu, ikan...!
ReplyDeleteRestoran ni sama dgn yg dkt velodrom cheras tu ke? suka pergi situ dulu, lauk pauk mcm² jenis. Patin tempoyak pun sedap.. lama dah tak pergi..
ReplyDeleteDaging yg dipotong nipis dan lembut mmg sedap huhuu... Semua ada atas meja.. terbaikk..
ReplyDeleteayam dara kampung memang sedap :D
ReplyDeleteada tips yang rendam daging dengan air baking soda. Ammi dah cuba mmg menjadi. Tapi kalau boleh jangan lama sangat rendam sbb nanti macam tak makan daging rasanya.
ReplyDeleteDah lama SA x makan ayam kg kat sini..dulu boss2 selalu bawak makan sini..
ReplyDelete