Week 38 ✅
Week 39: 24/9-30/9/2025
RABU Kakak bawa balik borang feeder school Sekolah Menengah & borang KAA untuk diisi. Dia punya peram borang ni sampai a day before deadline baru hantar. Reason-nya tak pergi minta surat pengesahan sekolah utk Adik (sbg sokongan utk mohon ke sekolah feeder pilihan pertama).
KHAMIS Balik brisk walking, petik pucuk ubi depan rumah. Rebus cicah dengan sambal belacan, + ikan goreng setel menu lunch Ummi.
SABTU Selesai Perkampungan Ilmu PSRA, murid² dapat sorang satu set stationery tajaan Yayasan Pelajaran MARA. Rezeki Kakak dan kawan² alhamdulillah.
AHAD Sepatutnya melawat Angah tapi sebab Kakak demam dan Walid nak ke Kluang, Ummi kirim nasi je. Kesian, ternanti² Ummi datang melawat :)
ISNIN Hari pertama PSRA 2025.
# Untuk Recap Week 38, ada yang salah faham. Yang meninggal tu ibu jiran kami, CZ. Lepas ibunya meninggal, CZ pula kena minor stroke. For info, ibu Ummi ie Tok dah 5 tahun meninggal dan ibu mertua iaitu Tok Umi alhamdulillah masih sihat. Apapun terima kasih atas DOA utk CZ dan ibunya.
MZ singgah BW pada ptg ahad :)
ReplyDeleteTq MZ 🌹
DeleteBanyak acaranya ni, PH. Kita dah rasmikan jugak Budi, ni esok kena isi lagi.
ReplyDeleteBiasalah SK, entry seminggu 😁
DeleteRajin petik daun pucuk ubi ya. Hehe saya tidak terpetik daun pucuk ubi depan rumah.
ReplyDeleteSambil trim pokoknya, kita ambillah pucuk buat ulam :)
Deletesedapnya pucuk ubi....cicah sambal belacan...kalau ada selambak pucuk ubi tepi2 jalan tu boleh ke agaknya kita ambil pucuk dia erk...geram je tengok..
ReplyDeleteJangan SA, nanti kena marah haha...
Deletesedap jugak pucuk ubi makan dgn ikan goreng tu :D
ReplyDeleteItu pun dah cukup utk buat Akk kenyang Mazni :)
DeleteLama tak buat ulam pucuk ubi ni padehal ada je ubi kerinting yang kami tanam.
ReplyDeleteUbi kerinting tu katanya lagi sedapkan kalau buat masak lemak. Betul ke? Tekak Sy ni semua sedap je 😆
DeleteSaya tak pernah makan pucuk ubi. Nampak sibuk minggu PH.
ReplyDeleteTak boleh makan ke Nur? Ada org sakit² badan kalau makan pucuk ubi, angin..
Deleteammi kalau pucuk ubi tak pernahlah rebus dan makan cicah sambal belacan. selalunya buat masak lemak cili api je terus. kita kan malas masak...kalau boleh 3 in 1 punya lauk sekali jalan ahaks
ReplyDeleteSbb ada 2-3 tangkai je Ammi, tak berbaloi nak buat masak lemak pun 🤭
DeletePucuk ubi celur cicah sambal, yummm.
ReplyDeleteHaah, sedap kan... Simple je
DeleteBanyak aktifitas seminggu ya kak. Lihat pucuk ubI, saya langsung terbayang, direbus lalu makan dengan sambal belacan pedas 🤤🤤🤤. Tambah tahu goreng, dah cukup lah 😄👍
ReplyDeleteYa bisa juga dimakan bersama tahu goreng. Sedap!
DeleteAkak last Sabtu baru rasmikan Budi Madani. Kalau ulang alik kerja isi RM50 tu boleh untuk 2 minggu.
ReplyDeleteSamalah dgn saya, RM50 utk 2 minggu guna juga.
DeleteBusy seminggu ini ya.. Macam-macam aktivitinya..
ReplyDeletesedap tu rebus pucuk ubi cicah sambal belacan..
Urusan yg tak pernah habis :D
DeleteSuka makan ulam juga ni ya..suri hati agak lama tak ambil ulam ulaman..sedap ja
ReplyDeleteUlam la penyedap makan Cg 😋
DeletePucuk ubi tu kalau buat masak lemak sedap nii
ReplyDelete