Ujian pagi 21 Ramadhan...
Jalan turun bukit Sri Gombak tu tutup. Petang sebelumnya ada paip pecah. Rumah kami takde airlah dari Maghrib tu ... bangun sahur air dah ada. Maknanya kerja² pembaikan paip tu selesailah. Itu yang tak expect jalan tu akan ditutup pagi tu. Memang teruklah jammed-nya. Lagi 3 minit pukul 8 baru Adik sampai sekolah 😇
Ummi cuti masak iftar semalam. Walid dan Abang berbuka di Intercont, memenuhi jemputan Uncle Alex. Ummi malas nak pergi. Jadi Ummi dan Adik ke bazar Ramadhan.
Pertama kali kami berdua ke bazar Ramadhan untuk tahun ni. Mak dengan anak sama naik memborong 🤭
Ummi beli nasi daging Utara (RM10) dan nasi goreng Pattaya (RM18). Kebetulan Bazar tu sebelah medan selera singgah la beli nasi goreng ni. Teringin sebab dah lama tak makan goreng² ni ..
Dan inilah buruan utama kami sebenarnya. Ummi nak air tebu, Adik pula dok teringin air blue vanilla ni. Setiap hari Abang pergi Bazar ni dia kata takde air² ni .. hijab tertutup kot 🤭
Alhamdulillah.
Hehe sakan borong.
ReplyDeleteOh walaupun Walid tiada kena juga ambil bubur lambuk.
tudia...sakan borong erk...
ReplyDeleteMeriah pilihan menunya.. Sini macam tak jumpa pula nasi daging tu.. Lama tak makan..
ReplyDeleteMurtabak dan bubur lambuk tu....aduhai! Mmemang ngam betul buat juadah berbuka puasa.
ReplyDeleteWahhh bestnya memborong & gi bazaar =)
ReplyDeleteTergelak pula saya, hijab tertutup kot. 😁 Macam² ada, PH membeli. 😋
ReplyDeleteSamalah saya pun baru pertama kali gi Bazar Ramadan semalam. Tapi pergi yang kecik punya je. Beli air dengan Nasi Kerabu shj
ReplyDeleteHari tu pernah ke Bazar...suami bagi RM50. Habis dibelanjakan. Semuanya berharga RM50 ngam ngam. Banyak juga kan belanja kalau ke Bazar ni. Sesekali nak beli jugak la.
ReplyDeleteitulah kalau masuk bazar ni memang bahaya. semua tempat kita nak membeli
ReplyDeleteEh sebenarnya apa arti hijab di sana kak? Soalnya di Indonesia hijab itu maknanya tudung atau jilbab. Saya berhijab, artinya saya pakai tudung. Tp kalau baca kalimat kakak di atas, hijab ini beda arti dengan sini.
ReplyDeleteKok bisa warna biru begitu air minumnya? 😅😅😅. Saya daha lama memang tak minum air manis 😅😅
heheh MZ pun ada buat entry air vanilla blue tu :p
ReplyDelete