Banyak kali dia bagitau nak buat spek. Silau katanya, tak nampak apa yang cikgu tulis di white board. Duduk pula belakang² memanglah kan...
"Abang duduk barisan depan satgi kawan² pulak tak nampak sebab Abang lindung depa"
Iya la Abang, Abang kan sado...
Balik PB awal bulan hari tu Walid bawa pergi opto. Samsia Opto ni lah pilihan kami. Ummi dulu buat spek di sini juga. Walid pun bila spek lamanya patah, buat di SO ni juga. Apa² urusan berkaitan spek mata, memang ke sini je la, dekat dengan rumah.
Harga RM299. Lagi mahal dari spek Ummi Walid ni ๐คญ
Mudah-mudahan nampak jelas soalan exam tu ye Abang ๐ค
Dulu nieyl mmg xnak pakai spek..
ReplyDeletegigih duduk depan..tapi kan lama2 lama makin tak jelas..
so, terpaksalah pakai masa tu umur 15 thn sampai lah skrg pakai spek..
SA nyer spec mata hilang....puas cari ntah kat mana ntah...merana dah berapa hari dah ni
ReplyDeletelebih jelas dah pandangan abang, all the best dalam exam ..
ReplyDeletemoga dipermudahkan urusan abang pasni teraaang penglihatan hehe
ReplyDeleteIn shaa Allah moga seterang terangnya
ReplyDeleteMacam sama bentuk dengan spek Iman, bersegi-segi, bukan empat segi atau bulat. Semoga dengan spek ni lebih faham abang dalam kelas, sebab dah terang, hehehhe.
ReplyDeleteMuda2 dah pakai spek...
ReplyDeleteSemoga lepas ni jelas
Bingkai spec dak² muda tu... mesti abang bertambah kacak.
ReplyDeletePernah pakai specs masa zaman belajar dulu lepas tu bila tak kerja tak pakai specs....penyudahnya tak pakai dah sekarang. Peliknya macam rabun dulu tu macam tak ada pulak.
ReplyDeletemasa belajar saya pakai spek sebab zaman pakai OHP kat depan, saya tak nampak tulisan lecturer. kembang kempis rasa tulisan.. nak nak lecturer tu tulis pakai pen selain warna biru /hitam. Sekarang saya pakai spek time buat kerja kat komputer je sbb dah mula rabun dekat dan silau juga.
ReplyDeleteSemoga tiada masalah silau lagi, dan terang benderang belaka dalam kelas, buat abang. Berpatutan harga speknya.
ReplyDeleteSenang dah ada spek. Lagi mahal dri harga ibu ayah pulak tu. Harap abang jaga baik2!
ReplyDeleteKalo di rumah saya, cuma saya yg pakai kacamata ๐ . Mata anak2 dan suami masih tajam lagi. Tp saya selalu kontrol ke anak, sebab mereka ini kan terpapar gadget tiap saat. JD besar kemungkinan mata mereka juga cepat minus. Nanti nak cek lah, memastikan bisa lihat tulisan di depan kelas nya
ReplyDelete