Lepas jenguk Kakak di SRAI S7 kami ke Restoran A Hassan Ayam Kampung di Seksyen 13, Shah Alam.
Sampai waktu puncak, plus hari minggu pula memang penuhlah restoran ni. Tapi syukur dapat juga meja di kaki lima kedai bila sekumpulan pelanggan yang dah habis makan beredar.
Ummi ambil ikan kembung bakar, telur masin dan ulam dengan kuah singgang dan kuah ayam percik sikit siram atas ikan tu.
Lama tak makan lauk kampung style Kelate ni, memang tak toleh kiri kanan dah... Sedap do'oh.
Gambar restoran memang Ummi tak snapped, fokus makan :D
Restoran A Hassan Ayam Kampung
Jalan Lawan Pedang 13/27,
Tadisma Business Park,
40100 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan
Waktu operasi: 10 pg - 4 ptg
(dibuka setiap hari)
Sedapnya, PH! Lama tak makan budu ngan tempoyak. Dulu masa zaman belajar, housemate saya dari Pasir Puteh, dia la yang ajar makan ni. Tengok-tengok terus dapat jodoh orang kelantan. Hahaha...
ReplyDeleteRestoran ni dari dulu memang penuh kalau waktu puncak lunch. Memang sedap.
ReplyDeleteOwh, kat cheras pun ada restoran ni... ramai!
ReplyDeleteSA biasa pi yg kat Cheras, siap ada jus durian belanda lagi...selalu boss lama bawak..dia org klate..dia la yg ajar SA makan budu dan sebagainya....
ReplyDeleteSedapnya lauk kampung macam ni. Makan dengan penuh selera la.
ReplyDeletesedap betul lauk lauk kampung ni
ReplyDeleteperghhh sedap gila tau walaupun nampak dekat gambar ja
ReplyDeleteTerliur!
ReplyDeleteAmmi belum pandai lagi makan budu. Tempoyak pernah cuba 2kali tp fail masuk tekak. Rasa mcm kene cuba lagi kotlah dah mid40s ni tekak dah pandai sikit ke kan
ReplyDeleteBiasa pergi yg dekat velodrome cheras. tapi lama sgt dah tak pergi. Suka gulai tempoyak ikn patin dia.
ReplyDeleteNampak menyelerakan tu.
ReplyDeleteTempoyak akak makan, budu pun makan kalau dicampur dalam nasi kerabu. Tapi kalau budu + tempoyak belum pernah cuba lagi.
Sambal budu itu yg saya masih penasaran kak 😍😍😍😍. Memang hrs coba lah nanti. LBH best kalo bisa makan di kota asalnya langsung yaa 😄👍
ReplyDelete