Jumpa sepeket mantao keluaran Tisha's dengan harga RM10 di kedai Abe. Pertama kali lihat mantao yang khabarnya makanan yang biasa dijumpai di Chinese restaurant.
Rupanya seakan mini pau tapi dalamnya kosong tidak berinti. Ada 2 jenis yang kami jumpa; wholemeal & pandan.
"Rasa dia 'kosong' je Kak. Kalau yang pandan tu rasalah pandan", kata pembantu kedai. "Cicah kuah sedap kot", bisik Walid.
Ummi pun ambillah sepeket mantao dan sepeket sardin viral.
Mantou ni kalau goreng pun sedap! Saya suka dua-dua, goreng dan kukus :)
ReplyDeleteOwh..boleh goreng juga yer...nak try la...Tq info..
DeleteYe Farrah, akk pun baru Google, katanya goreng pun sodap :)
DeleteJom MC, kita me-mantao :D
Tidak pernah rasanya makan mantou. Bayang mesti tekstur pau.
ReplyDeleteBetul, teksturnya lembut gebu macam kuih pau cuma takde inti. Sizenya lebih kecil juga.
DeleteBaru semalam saya tengok chanel na cham (Siam Kedah ni) ajar buat mantao ni..nampak sedap...
ReplyDeleteBoleh la PH try buat dulu..nanti saya follow🤭
Alamak, kita bab roti ni fail-lah MC :)
Deletesuka makan mantou ni,..lembut...gebu..
ReplyDeleteSedap mantao. Di China kami makan mantao yang digoreng cecah susu pekat. Di Kalimantan dapat makan lagi mantao bakar dalam oven cecah daging masak cabai. Memang sedaplah.
ReplyDelete