Thursday, 7 December 2017

Makan kenduri di Laman Zarlith



Jumaat, 1/12 sempena cuti Maulidur Rasul tu kami jadi wakil Tok Umi & Tok Ayah ke kenduri kahwin anak perempuan bekas jiran setaman. Ayah pengantin turun ke jitra hantar sendiri kad jemputan kepada jiran2 lamanya. Effort sangatkan? Since Tok Umi & Tok Ayah tak dapat hadir, kami diminta jadi wakil. Dah maklum pada tuan rumah pun. Takdelah kita main redah je :) in fact ini kali ke-3 kami jadi wakil keluarga untuk majlis kenduri anak2 Tuan R ni. 



Time kami sampai tu majlis akad nikah belum dimulakan. Mula tu cuak juga. Risau takut anak2 meragam. Pilih meja belakang sekali. W/pun jauh dari main stage, dapat juga tengok pengantin masuk. Skrin besar pun disediakan di setiap penjuru dewan. 


Ini first time rasanya Umi attended majlis akad nikah yg bukan ahli keluarga. Dapat jugaklah merasa majlis akad nikah ala2 artist tu kan... Lepas setel akad nikah baru tetamu mula makan. But it's OK sebab food semua dah ready. Tunggu depa angkat penutup dome tu je. So convenience sebab takyah que bagai untuk ambik food. 

Part paling best adalah tayangan video yang dilakonkan sendiri boleh pasangan pengantin. So sweet bila depa flashback how the started dating etc.  Tersengih-sengih Umi teringat kisah chenta sendiri πŸ˜„

Laman Zarlith ni terletak di Segambut. Memang venue utk segala jenis majlislah. Tempatnya selesa dengan segala kemudahan asas seperti parking, surau, bilik air semua disediakan. 


Moga rumahtangga yang baru dibina berkekalan hendaknya. Selamat pengantin baru! 

14 comments:

  1. ari tu pun saya ada pergi kenduri kat sini, cousin kahwin..
    baru tahu kat belakang tu BHp tu de laman untuk buat kenduri kahwin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun first time sampai sini...Ingatkan manalah tempatnya, rupanya belakang BP tu je kan.

      Delete
  2. tandas & surau dia bahang sikit, kan buat dari kontena mendapat la peluh menitik2 hahah.. terbanyak pulak komen hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke? Akak x masuk pun sebab pegi lepas solat maghrib. Tapi nampaklah kontena tu...

      Lagi banyak komen lagi akak suka :D

      Delete
  3. hii jmput join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks singgah dear.

      Insha Allah nanti kita join :)

      Delete
  4. Replies
    1. Waalaikumussalam... Dapat glass canister as a door gift. Lupa pulak nak amik gambaq :)

      Thanks singgah ye tuan.

      Delete
  5. Wah siap Ada throw back ye dari pihak pengantin, satu kelainan yg ditonjolkan. Tapi rasanya kenduri kawen sekarang ni mmg Makin Hari Makin gren girew Kan, semuanya nak mencari kelainan, takpelah...asal majlisnya jgn smp melangggar syariat sudah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah semua nakkan kelainan. Itu yg ada sampai pengantin menarilah, bersilat le hehe...

      Kita dulu nak angkat muka pun segan time bersanding haha... Itupun pelamin utk bergambar je takde renjis2 tepung tawar bagai.

      Delete
  6. Majlis nikah skrang dh grand2 kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan kata nikah sis, bertunang aqiqah bday semua grand belaka...

      Delete