Monday, 4 December 2017

Avillion Legacy Melaka



Assalamualaikum...
Belek-belek phone ni nampak gambaq anak2 tengah mandi pool di Avillion Legacy Melaka ni. Kejadiannya dah lama. Masa tu Umi pregnant 7 bulan. Sekarang Adik pun dah nak masuk 1 1/2 tahun. 



Semalam je pun kami bermalam di hotel ni. Tak ingat dah berapa sewanya pun. Overall ok je hotel ni even though we had an unfavorable experience staying here. Ini jugalah sebabnya Umi hold lama baru nak share pasal hotel ni. Tapi sekadar kenangan yang kami pernah tinggalkan jejak di sini Umi share la pasal hotel ni. 

Inilah bilik kami...




Mengintai dari tirai kamar ๐Ÿ˜



Ruang lobi & reception. 



Coffee house. Food OK, banyak pilihan. 


Time ni kakak tembam.
Botol susu pun bawak je kemana-mana :)

Inilah kisah short trip to Melaka  tu. Lepas checked out kami ke Muzium Samudera. Then beli souvenir sikit then pecut ke Shah Alam untuk farewell ex-boss Walid yang diadakan di Ruang. 

Sungai Melaka dari atas muzium. 


Lepas ni banyak lagilah entry throwback agaknya. Nak clearkan gambaq dalam phone ๐Ÿ˜ 


9 comments:

  1. memang kadang check enfon, rupanya banyak lagi gambar yang kita tak share kan, nampak macam best jugak hotel ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini dalam prosea nak clear/trasnfer gambaq la ni sis... Nak masuk new year la konon..

      OK lah tapi tak recommend sangat... Hotel agak lama

      Delete
  2. lama gak tak ke Melaka.. asik plan dlm pala je.. perginya tak lagi hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa tu zie...ikutkan hati semua nak pegi hikhik

      Delete
  3. Apakah yang unfavourable experience di hotel tu ๐Ÿ˜‰

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bilik panas Kak! Sampai kitorg minta hangar fan dalam bilik since depa punya room service mai cuci aircond 2x tak sejuk2 gak :(

      Delete
  4. Ni bukan main main punya trobek ni nampaknya hihi... Duduk hotel tak bajet dah tentulah bestkan PH....
    Tp bila mengenangkan duitnya tulah yg tak berapa best hihi

    ReplyDelete
  5. Hehe.. Sama lah.. Byk gak cerita terobek .. Time nk update dlu sibuk..xde msa.. Bila x simpan knangan kt blog, rasa syg lak kan.


    Besar + nampk mewah hotel ni

    ReplyDelete