Thursday, 28 December 2017

Basikal baru yeay!


Dah lama anak2 minta dibelikan basikal. Tapi Umi Walid tunggu masa yang sesuai dulu. Sekarang ni birthday 4 beradik tu semua dah lepas baru boleh beli. Kalau beli untuk angah dulu, (bday bulan 3) kesian pula dekat kakak & Abang sebab bday depa bulan 10 & 11 respectively. Final exam hari tu pun masing2 dapat good score. Bersunat pun dah setel kira ni reward untuk depalah bagi pencapaian sepanjang tahun 2017 ni. Jimat duit Walid semua all-in-one je ๐Ÿ˜
Lagipun hadiah kecik2 dah bagi setiap special events tu, ini kira mother of all gifts  lah... 

Suka betul tauke kedai tu, 4 bijik basikal Walid borong sekaligus. 


Kami beli di kedai Power Rider, Taman Sri Gombak. Banyak choice kat situ. Kalau singgah sini jangan lupa beli burger kat belakang tu. Daily Burger. Sedap tau! Sempat lagi promote haha... 

Bukti pembelian ๐Ÿ˜…

Inilah aktiviti depa sekarang...


Adik tu even belum pandai kayuh pun nak juga basikal. Mak pak dia pun belikan juga haha... Yang tukang tolak basikalnya Umilah. Sakit habis pinggang Umi sebab kena tunduk. Basikal tu rendah, padan dengan size Adik je. Bila kita stop dia cry. Kenalah tolak pusing2 sampai dia puas.

Jaga elok2 ye basikal masing2. Kalau rosak Umi Walid tak beli dah ๐Ÿ˜Ž. 




5 comments:

  1. Seronoklah diorg main beskal. Sebab dapat sekali Kan mmg Adil Dan saksama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kena adil & saksama mama...kalau tak kita yg sakit kepala, asyiklah merengek kalau ada yg tak dapat :D

      Delete
  2. kedai baru ke kat situ.. sebelum ni tak ingat pe.. kalu tak silap sy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu kedai Singer zie... Baru je kedai basikal ni, mid year hari tu kot tukar

      Delete
  3. Wah seronoknya anak2 dpt basikal baru, tq ummi abi yg baik hati, hihi.

    ReplyDelete