Thursday, 21 December 2017

Bihun Sup Kedah sedap di Batu Caves



Hari tu jalan-jalan area Batu Caves Center Point survey water heater ternampak pulak kedai ni...sekali pandang je terus terjah. Bihun sup Kedah ni memang street food favorite Umi & Walid. Setiap kali balik kampung mesti pekena bihun sup ni. Port bihun sup kat jitra yang kami suka was a stall dekat Digi Jitra tu tapi dah katup. But berlambak ja kedai yang juai bihun sup Kedah ni di jitra. Takde hal... 

Tapi kat klang valley ni baru hat ni yang first Umi jumpa a dedicated kedai for bihun sup Kedah. They are already here for 2 years. Asyik JJCM jauh-jauh tapi hat belakang rumah tak perasan pun! 



Ikutkan kedudukan kedai ni betul2 di belakang TMG supermarket tu. Kalau nak short cut, park je kereta dekat TMG then cross ikut belakang tu. Tapi kami parked depan kedai, which is kena drive pass TMG then 'kona' kiri. First simpang amik kiri. Kedai pun sebelah kiri, cari sampai jumpa ๐Ÿ˜œ 

Bihun sup Kedah ni warna kuning tau. Hampa jangan dok buat pelik pulak ๐Ÿ˜Š

Sambai merah ni wajib 'boh' naa... Lagi banyak lagi sedap. 

Jangan lupa 'gu' dengan ayaq oren bancuh. Habaq lagu tu takut satgi depa pi buat fresh oren pulak  ๐Ÿ˜ 

Kedai ni buka dari pukul 7 pg - 10 malam. Ahad & public holidays tutup. Untuk breakfast ada nasi lemak kuning, another favorite food for Kedahan. Lauk campoq untuk lunch pun ada. Ayaq menet pun ada :) pulut ikan masin ada jugak.. Tapi Umi belum try lagi semua ni sebab hari tu makan bihun ja. 


Looking forward for another visit soon. Esok sabtu bulih kot no ๐Ÿ˜‰

No comments:

Post a Comment