Sup Bujang atau Sup Kosong ni Ummi regukan dengan nasi putih dan Ayam Masak Kicap masa birthday Angah Isnin lepas. Walid kalau makan kena ada kuah. Sup gini pun jadilah...
Sup Bujang
~ masukkan 2 cawan air ke dalam periuk, buka api
~ bila air dah panas, masukkan 1/2 kiub pati ayam dan biarkan hingga kiub pati ayam dissolve sepenuhnya
~ masukkan bawang goreng secukupnya
~ bila dah mendidih, tutup api.
~ boleh masukkan daun sup / daun bawang sebagai hiasan
Ummi masukkan juga kaki ayam yang dah direbus hingga empuk. Kiranya tak berapa nak bujanglah sup Ummi ni ahak!
Kalau nak makan dengan nasi goreng pun sedap juga. Tambah-tambah time sahur.
senang je buat sup bujang ye boleh la cuba bila kesuntukan masa
ReplyDeleteSy pun baru jumpa caranya. Selamat ni dok fikir gak camna nak buat sup 0 ni :D
Deletesedap aje kalau cukup rasanya..alhamdulillah...
ReplyDeleteKan...
DeleteAda sup mcm ni, goreng telur dadar, pehhhhh!
ReplyDeleteItulah, tak payah lauk lain dah SK kan :D
Deletesedap nie..anak2 pun boleh hirup je cmnie..boleh cuba nanti...salam kenal dari linda
ReplyDeleteSalam kenal Linda 🤗
DeleteAah, bertambah anak² makan pun :D
Senang buat sup bujang rupanya.
ReplyDeleteKan NA...
Deletesedapnya sup kaki ayam, banyak kolagen tu 😉
ReplyDeleteAwek muda ahak!
DeleteOklah tu ada letak kaki ayam dah matang jugak dah x bujang dah supnya PH.. ada certain kedai mkn sup 0 diorg mmg takde rasa langsung.. selalu sy kecam dgn nama sup air mata duyung 😂
ReplyDeleteHahaha....
DeleteSup bujang terlajak kata Mak Cella 😂
Ni sup bujang terlajak ni PH...
ReplyDeleteTerlajak sedap🤭
Adoi lawak la MC 🤣
Delete