Saturday, 6 February 2021

Laksa, laksa, laksa...

Semalam Ummi buat laksa kuah sardin. Tiba-tiba rasa nak makan laksa, gigih jalan kaki ke kedai cari (baca: beli) sardin dan laksa. Laksa tak ada, beli je spaghetti. Punyalah craving... 

Kebetulan bunga kantan dan daun kesom masih ada, baki masak asam pedas semalam. Elok juga dihabiskan. Simpan lama-lama nanti kecut atau kering, rugi pula. Tambah-tambah bunga kantan tu, makin 'ada harga' sekarang ni. 

Hasilnya... 

Resepi Laksa Kuah Sardin Ummi pernah share SINI. 

Semalam Ummi share gambar di atas dengan geng Beloved Biras, pagi ni Maksu terus buat laksa juga haha... Terlioq la tu :D

Laksa Singapore katanya. Nampak sedap tu, ada udang 😍

Maklong je lari tema sikit... Mee rebus... Nampak menarik kan gandingan warna hijau kuning tu... Very the Kedah :D 

Alhamdulillah I've satisfied my craving for laksa tapi rupanya ada lagi rezeki laksa untuk kami. Lepas Zohor tadi cucu Kak Leha datang hantar laksa. Jadinya dinner tadi makan laksa jugalah kami hihi... Dah dua hari berturut-turut makan laksa, cukuplah dulu untuk bulan ni haha...

Tapi, kita tak akan pernah tahu rezeki kita untuk esokkan? Apa saja yang tertulis, kita terima dengan hati terbuka :p

3 comments:

  1. Hehe mengidam terus buat ya.
    Saya memang hantu laksa. Segala laksa suka.

    ReplyDelete
  2. Kita pulak tersama dengan kakak, masak cantonese kuey teow, hihi

    ReplyDelete
  3. Nak belajar buat laksa Singapura pulaklah kalau ada resipinya.

    ReplyDelete