Monday, 3 December 2018

Raikan Cinta di Makan Culture, Melawati Mall


Masa Umi Walid kahwin dulu takde lagi frasa 'raikan cinta' digunakan untuk merujuk kepada majlis perkahwinan. Jadi apalah kiranya wedding anniversary Umi Walid kali ni kita gunakan phrase 'raikan cinta' 😝 eh, bukan hari perkahwinan/sanding tu je cinta tu diraikan ye dak? It supposed to be cherished & treasured every second right apatah lagi bila tibanya hari ulang tahun perkahwinan kan. 

Cukuplah tu intro... Nak cerita weekend semalam Walid belanja makan di Makan Culture, Melawati Mall sempena anniversary kami. 


Lunch set comes with free drinks 

Tempatnya OK, peaceful. Selain kami ada satu je couple lain yang tengah makan so kiranya very privacy. We were seated at the corner of the restaurant. There is a long bench with a big cushion, much to the delight of the girls. Cushion tu warna purple, lagilah Kakak langsung taknak berganjak dari situ πŸ˜‚ 


Certified halal by Jakim. 


Our order;

Nasi goreng kampung claypot pilihan Abang (RM15.90)

Set burger banjir for Walid (RM17.90)

Minced chicken rice untuk Umi (RM9.90)

Bila dah sampai order tu baru Umi perasan, it is minced chicken, Umi salah baca...ingatkan mixed chicken. Macam rugi pulak order ayam kisar je buat lauk :p 

Angah order set nasi lemak ayam goreng (RM12.90 kot). 

Creamy spaghetti for Kakak (RM12.90 jugak kot)

Ice tea, lemon ice and syrup limau ~ free drinks that come with the lunch sets that we ordered. Meanwhile, ice lemon tea is priced at RM4.90/each, if I'm not mistaken. 

Overall taste wise sedap cuma untuk revisit tu tak surelah. Umi ni jenis dapat rasa sekali pun dah OK kalau tempat macam ni.  Kalau repeat pun bukan dalam masa yang terdekatlah. 

Tengok lah tu, bahagianya depa lepak bagaikan kedai ni depa yang punya πŸ˜„
Sorang lagi ada bawah meja depan Abang tu. Angin kus-kus dia mai πŸ˜‡πŸ˜‡πŸ˜‡


To Walid, terimalah ucapan anniversary ikhlas dari Umi; 



6 comments:

  1. Happy Anniversary, Puan Hazel! May you and hubby have many more happy and loving years to come. When there is a celebration, there must be a makan...hah..hah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you PH.
      Yes definitely celebration = makan-makan haha

      Delete
  2. happy anniversary akk.. anak sy kalu mkn kat sini order nya chicken chop je laaa.. kita ni tekak melayu. satu hari mesti nak nasi hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks zie
      Akak apa2 hal pun mesti nasi hihi

      Delete
  3. Happy anniversary. seronok nya sambut dengan anak-anak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq k.laili.
      Entah bila dapat sambut anniversary berdua tak tahulah.. Askar semua kecik2 lagi haha

      Delete