Sunday, 21 April 2019

Birthday Treat @ Red Wok Bangi.


Bila birthday Ummi?
Bulan dua.
Bila pi celebrate?
Bulan tiga.
Bila up entry?
Bulan 4
πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

Oklah kan. Better late than never. 



Actually kami singgah di sini on the way balik dari  Pilahdhelphia tempohari. Actually Walid dengan member ofis di Syarikat D dulu suka sangat makan kat sini. Time farewell Walid hari tu pun pakat mai makan kat sini. Makan ramai-ramai, bayar pun ramai-ramai haha... 

Walid cakap food kat sini sedap. Dah banyak kali pergi makan, tapi rasa food tetap sama dan sedap. Its either the same cook or they have a QC  yang menjaga kualiti makanan yang disediakan.

Tau siapa kami jumpa? Ex-officemate Walid lah. Kan dah cakap, Red Wok ni port makan favourite depa. 

Di sini, makanan dihidangkan secara ala-carte. Itu yang jadi tarikan sebab dapat makan food yang dihidangkan panas-panas. Restoran ni dibuka jam 11 pg - 3 pm. Tutup sekejap, buka semula jam 5 ptg hingga 11 malam. Kalau tak silap, sebelah malam ada steamboat. 


Untuk order, done by Walid. Dia nak belanja menu yang depa selalu makan. Ummi OK je. Orang nak belanja kita dok diam-diam dah :D 

Tomyam Soup with Milk (M) RM22. 00

Walaupun portion kami ambil tu medium tapi portion besar. Tomyam tu adalah kot udang besar 6-7 ekor. Dapat sorang sekor, tak payah berebut haha... 

Ayam Kung Poh (M) RM 20.00

Tomyam dengan lauk ayam ni kami tapau bawak balik. Nak habiskan tapi masing-masing dah kenyang. 

Telur dadar +isi udang (Fu Yong Egg) ramai orang order katanya. Takde gambar, sori. Sedap tapi Ummi lagi suka telur dadar plain. Baru rasa telurnya. Citarasa masing-masing...

Squid Salted Egg (S) RM22.00
Sotong telur masin ni the best bagi Ummi. Sedap sangat sebab sotongnya lembut dan tak liat. Ada rezeki datang makan sini lagi, nak repeat order. 

Sementara menunggu food tu, Walid sempat gi solat. Bersih, luas dan selesa suraunya. Ummi pula ke bilik air, pun bersih. Siap ada aircond lagi hah... Macam kat hotel tu. Tapi, boleh dipertingkatkan lagi dengan wangi-wangian dan deco. Hamboi kemain Ummi ni kan haha... 

Total semua ni RM120 plus.
Average rm20 sorang Adik exclude hihi) 

Overall food memang sedap. 
Staff friendly and very helpful.
Restoran luas, bersih. 
Parking space banyak sebab restoran ni ada own compound. 
Kalau tak takkan masuk dalam senarai 25 tempat makan best di Bangi kan? 

Jangan lupa terjah ye! 

Restoran Red Wok 
Lot PT 70550, Jalan Kajang Impian 1/2 
Taman Kajang Impian 
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor Darul Ehsan 
Tel: 03 8927 4100

Thanks Walid 😘

7 comments:

  1. menariknya squid salted egg tu!

    ReplyDelete
  2. Belated Happy Birthday, Puan Hazel! I didn't know that there is such a nice restaurant in Bangi. I used to study at UKM a long time ago. Back then Bangi was not so developed.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks PH.
      Bangi is one of the best place for JJCM PH. There are a lot of good makan places there. You would be surprised.

      Delete
  3. Sedap=sedap nampak menu order by Walid tu mesti sejenis pandai makan-makan ni

    Anyway happy belated birthday PH semoga dikurniakan umur yang berkat.

    ReplyDelete
  4. Pernah makan sekali dulu...itu pun sebab masuk Jalan Jalan Cari Makan rasanya, tapi tak ingat dah makan apa...
    Aduhailah tekak, harap bersabar ajelah ye....
    Tetiba mcm nak ajak Pak King jugaklah makan sini

    ReplyDelete
  5. Menarik betul menu yang dihidangkan..

    ReplyDelete