Thursday, 12 September 2019

Happy Birthday to All!



Dah lama tak buat acara potong kek birthday dalam keluarga besar Tok Ayah. Jadi waktu kami balik hari tu adalah sesi potong kek. Nak kata untuk August babies je tak aci sebab dari Januari hingga Julai belum ada lagi acara potong kek haha... Mujurlah maklong order kek tu tulis "Happy Birthday to all". Kalau tak ada yang merajuk gamaknya.

Untuk dinner malam tu, tempah makanan dengan tauke Kolej Height Utara Cafe. Tok Umi belanja sebab operation hari tu berjaya. Ada nasi butter, kambing masak hitam, meatballs, fishballs etc dan air oren. Ummi buat jus limau kasturi, hasil petik dari kebun Tok Ayah. Nasi butter tu sedaplah bagi Ummi, secukup rasa. Gabungan butter, halia dan garamnya seimbang.





Mango cheesecake ni first time Ummi makan. Sedap but not my taste. Ummi prefer kek coklat or RV. Kalau cheesecake pun suka blueberry cheesecake je. Tak retilah nak makan kek 'fancy-fancy' ni :D 

Makan santai-santai sambil berborak adik beradik ipar duai je. Seronok dan ralit. Semua ada malam tu, termasuk uda yang baru sampai dari Penang. Alhamdulillah 'ala kulli hal.

6 comments:

  1. Tu diaa banyak betul manggo nya tu tak pernah tengok lagi manggo cheesecake sebanyak itu manggonya.
    Semua food pun nampak menyelerakan.

    ReplyDelete
  2. nice, happy big family. semoga semuanya sihat2 selalu..

    ReplyDelete
  3. nampak macam menarik kek tu.. ammi pun tak pernah lagi makan kek sejenis fancy2 gini. Kalau beli sendiri lagilahhhh..memang beli apa yg dah biasa makan je. Setakat ni cake plg faveret kalau kat SR tu white choc macadamia..mmg best.

    ReplyDelete
  4. mango cheese cake fav....mkn2 mmg seronok la yg di rai tu

    ReplyDelete
  5. Cute la kek tu, nampak mcm sedap.
    1st time tengok kek tulis mcm tu, hope tiada yg merajuk , hehe.

    ReplyDelete