Masak apa yang ada je kekdahnya, malas nak ke pasar lagi hari ni. Selesaikan urusan kain baju dulu.
Bihun bodo² je, rencahkan dengan Udang Geragau Kering dan telur je. Sayur pun yilek!
Bik hantar otak² mini dan pulut kuning + rendang daging. Simpan dulu sebab breakfast pun dah pukul 10!
Rendang Ayam dan Bilis + Kentang Belado untuk lunch. Dua lauk ni je, sayur pun takde. Nak masak Kari Ayam, tapi serbuk kari pun habis. Jumpa serbuk perencah rendang, terus onz sambil² habiskan stok serai dan kunyit hidup.
Maksu Masak Lemak Ikan Temenung...
Sedap tapi Walid dan anak⁴ tak gemar ikan temenung :(
Alhamdulillah
ReplyDeleteSelamat menjamu selera
Alamak terus teringin nak buat mihun jgk ni hehe
ReplyDeleteBihun ada rencah udang memang sedap samada udang kering atau geragau.
ReplyDeleteBestlah abang dah boleh masuk dapur, pasti adik2 seronok. Moment macam ni yang adik2 akan ingat.
terror la abang..
ReplyDeleteammi pun tak reti nak buat ayam gunting
lemak kuning ikan feberet tu ank dara ciknur
ReplyDeleteabang kena share resepi ayam gunting ni...
ReplyDeleteWalaupun masak apa adanya bila dimasak dgn penuh kasih sayang tetap on mantap 👍🏻👍🏻👍🏻 meriah lauk dr pg ke ptg
ReplyDeleteAa.. tergoda lemak ikan termenung tu. Teringat dulu arwah mak mentua pernah masakkan masa kita balik kampung.
ReplyDeleteYang simple tu yang sedap..SA dah masak dah bihun yang PH bagi tu..alhamdulillah sedap dan cantik kejadiannya
ReplyDelete