Sunday, 10 February 2019

Nagoya @ M3 Mall


Dah tiga tahun berturut-turut kami beli kain baju raya especially kain baju melayu Walid di Jakel. Tahun ni tukar selera pulak, beli di Nagoya pula. Pergi kat M3 Mall, Taman Melati je. Ada Nagoya dalam mall tu. Untuk Abang pun tahun ni kami decide untuk tempah juga. Dah 2 tahun beli baju melayu koleksi Aaron Aziz dari Jakel. Kali ni tempahlah, biar elok terletak pada badannya. Lagipun Walid cakap malas nak gi Jakel :P 

Seperti biasa, during Chinese New Year kami akan beli kain untuk baju raya. Beli je dulu, tempahnya kemudian. Walid dan Abang confirmlah akan tempah dekat Al Salam. Ummi ni je lah dok mencari tailor... Tailor yang dah bertahun-tahun Ummi dok hantar tu makin mengecewakan :( agaknya sebab kita dah biasa sangat dengan dia, dia buat lebih kurang je dengan kita. Dari segi jahitan memang tip-top tapi service very poor. Janji minggu ni siap, lagi 2 minggu pun belum tentu siap. Dah lah kita bagi masa berbulan-bulan, bukannya last minute pun. Dah banyak kali jadi, memang fed up lah. Manusia ni kan pegang pada janji.

Sekali sekala belanja anak2 CoolBlog. 

Tadi Walid tanya dekat Al Salam tu. Upah baju kurung 100 ringgit. Mengucap panjang Ummi haha... Beli kain pun tak sampai 50 ringgit hihi... Hari tu Ummi tempah kat kampung, 100 ringgit tu boleh dapat 4 pasang baq hang! Last resort memang nak kena minta tolong kawan Maksu jugak ni. Tapi itulah, kalau suruh kawan Maksu, nanti 'basi' pulak baju raya Ummi. Depa dah tengok :D bab exclusivity ni memang Ummi jaga. Selagi tak pagi raya, sapa pun takleh tengok baju raya tu. Sorok dalam almari ketat-ketat haha... 

Ada ke tailor yang best tapi murah di Lembah Klang ni? Cer citer... 

8 comments:

  1. ish, saya pun belum beli kain nak buat baju raya lagi ni...acaneeee

    ReplyDelete
  2. woa dah sikit2 buat persiapan raya.. hurm kalo prempuan memang bab tailor ni masalah kan.. nak cari yang sedap pakai tuuu susah sket. dah serasi dia buat hal pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye siti... Akak jenis prepare awal. Before puasa dah ready hihi

      Delete
  3. Betul tu... harga upah jauh lebih tinggi dari harga kain... kalaulah saya boleh menjahit sendiri!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan k. Amie...
      Boleh jimat banyak and at the same time boleh add income.

      Delete
  4. Wah! bagusnya awal dah prepare.
    Mrs. A selalu last minute pernah jugaklah di pagi raya baju Mrs. A tak siap tapi mujurlah baju anak-anak siap.
    Samalah problem kita takde tailor yang menarik hati dah

    ReplyDelete
  5. alamak!!!
    lom beli baju raya.
    hu hu hu hu...
    tunggu gaji la.
    then nak ajak asben gi nilai 3.

    ReplyDelete